Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητική η αντίδραση των ασιατικών αγορών στην πτώση των δεικτών της Wall Street την περασμένη εβδομάδα

Αρνητική η αντίδραση των ασιατικών αγορών στην πτώση των δεικτών της Wall Street την περασμένη εβδομάδα
Ενισχύονται οι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση 
Το χρηματιστήριο του Ντουμπάι συνετρίβη, ενώ οι ασιατικές αγορές ξεκίνησαν αδύναμα την εβδομάδα, ως απόκριση στην απότομη πτώση που σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή και υπό τον φόβο ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη βαλτώνει.
Ειδικότερα, οι μετοχές στο Ντουμπάι έχασαν το 6,5% της αξίας τους σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ ο Γενικός Δείκτης έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιουλίου.
Ο Hisham Khairy, ειδικός αναλυτής με έδρα το Ντουμπάι, δήλωσε στο Bloomberg ότι, «οι παγκόσμιες αγορές “ξεπουλάνε” και αυτή είναι η τάση που παρακολουθούμε.
Θα “χυθεί και άλλο αίμα”».
Από την άλλη πλευρά, ο ευρύς δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός Ιαπωνίας, υποχώρησε κατά 0,5%, πτώση που συνεχίζει μία τάση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Στην Αυστραλία ο S & P / ASX 200 Index σημείωσε, επίσης, οριακές απώλειες 0,5%, ενώ ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,8%.
Κλειστή παρέμεινε σήμερα η ιαπωνική αγορά, λόγω αργίας.
Οι πτώσεις στις ασιατικές αγορές ήρθαν μετά από ένα βάναυσο sell-off στην αμερικανική αγορά την Παρασκευή, όταν οι αμερικανικές αγορές κατέγραψαν απώλειες -1,2% και ο δείκτης
CBOE, δείκτης μεταβλητότητας, άγγιξε τα υψηλά διετίας, υπογραμμίζοντας τον φόβο που υφίσταται για την πορεία της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης