Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackrock - Η ομαλότητα για τις μετοχές φθάνει στο τέλος της...παγκοσμίως - Branden Investment Partners...ναι σε μετοχές αλλά σε 3 χρόνια

tags :
Blackrock - Η ομαλότητα για τις μετοχές φθάνει στο τέλος της...παγκοσμίως - Branden Investment Partners...ναι σε μετοχές αλλά σε 3 χρόνια
Με συγκρατημένη αισιοδοξία μίλησαν οι αναλυτές για τον οικονομικό μέλλον, με τις εκτιμήσεις τους να περιλαμβάνουν αργή ανάπτυξη, αυξημένη μεταβλητότητα και επιστροφή στην ενεργό διαχείριση
Σε ομιλίες τους στα πλαίσια της 57ης ετήσιας εκδήλωσης Forecast Dinner CFA, τρεις εξέχοντες στρατηγικού αναλυτές και επενδυτές, προχώρησαν σε εκτιμήσεις για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.
Αναλυτικότερα, ο Charles Brandes, επικεφαλής της Branden Investment Partners, αφού ανέφερε ένα ρητό του Benjamin Graham, σύμφωνα με το οποίο όλοι όσοι εργάζονται στην Wall Street είναι πανέξυπνοι, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζουν ο ένας τον άλλο, προέβλεψε ότι οι μετοχές της Ευρώπης και των αναδυόμενων οικονομιών θα ξεπεράσουν σε επίδοση αυτές των ΗΠΑ και του Καναδά.
Μάλιστα, αυτή η μεταβολή, καθώς σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο, αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Υπογράμμισε, επίσης, την επιστροφή της ενεργού διαχείρισης, μέσα στην επόμενη πενταετία, αλλά έδωσε και την ψήφο εμπιστοσύνης του στις παγκόσμιες μετοχές, έναντι των ομολόγων.
Ο Russ Koesterich, στρατηγικός αναλυτής της BlackRock, προέτρεψε τους επενδυτές να συνηθίσουν την επιβραδυμένη οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, τόνισε ότι τα δυσμενή δημογραφικά στοιχεία, η αύξηση των δαπανών που σχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα χρέους και η συνεχής τάσης μείωσης των μισθών, βάσει πληθωρισμού, θα επιβραδύνουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη, κυρίως των ανεπτυγμένων χωρών.
Εκτίμησε, επιπλέον, ότι μέσα σε ένα χρόνο τα μακροπρόθεσμα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν, αλλά και ότι η μεταβλητότητα θα ενισχυθεί, και εξαιτίας των γεωπολιτικών αναταραχών.
«Η ομαλότητα για τις μετοχές φτάνει στο τέλος», δήλωσε συγκεκριμένα.
Τέλος, σε προβλέψεις, για το οικονομικό μέλλον, προέβη και ο Christian Stracke, ανώτερο στέλεχος της Pimco, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν βλέπει μια διόρθωση των αγορών στον ορίζοντα.
Ο Stracke, αντιθέτως, παρουσιάστηκε σίγουρος ότι, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφύγει βραχυπρόθεσμα την αύξηση των επιτοκίων και τόνισε ότι οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα θα έχουν μόνο οριακή επίδραση στις οικονομικές αγορές.
Ανέφερε, επίσης, ότι, τα πιστωτικά spreads θα παραμείνουν οριακά αμετάβλητα κατά το επόμενο έτος, αλλά και ότι οι ολοένα και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες θα μεταφέρουν τις έδρες τους σε πιο ευμενή φορολογικά περιβάλλοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης