Νέα επένδυση στην Ελλάδα από τη Vodafone – Έμπρακτη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Νέα επένδυση στην Ελλάδα από τη Vodafone – Έμπρακτη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Συμμετείχε με επιτυχία στη διαγωνιστική διαδικασία φάσματος συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας που συντόνισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συμβάλλει έμπρακτα η Vodafone συνεχίζοντας τις σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα η Vodafone προκειμένου να παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας, τόσο φωνής όσο και δεδομένων, καταβάλλοντας 124.501.000 ευρώ για την εξασφάλιση φάσματος στις ζώνες των 800 ΜHz και 2600 ΜHz.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η η Vodafone απέκτησε νέο φάσμα 2x10 ΜΗz στα 800 MHz και 2x20 MHz (συζευγμένο) και 20 MHz (ασύζευκτο) στα 2600 MHz.
Για την εξασφάλιση του εν λόγω φάσματος η Vodafone συμμετείχε με επιτυχία στη διαγωνιστική διαδικασία φάσματος συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας που συντόνισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Η επένδυση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε νέες δυνατότητες που προκύπτουν από τη διεύρυνση του φάσματος συχνοτήτων. Παράλληλα, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες, γρήγορης και αξιόπιστης επικοινωνίας».
Η Vodafone, αξιοποιώντας το φάσμα που απέκτησε στα 800 MHz και 2600 MHz, καθώς και το φάσμα που ήδη διαθέτει στη συχνότητα των 1800MHz, θα εξακολουθήσει να επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη 4G, καθώς και να βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα του 4G σήματος σε εσωτερικούς χώρους.
Οι συνδρομητές της Vodafone θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξαιρετική εμπειρία mobile internet κάνοντας χρήση υπηρεσιών δεδομένων (data) με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο 2011 η Vodafone ανανέωσε και επέκτεινε το φάσμα συχνοτήτων κινητής επικοινωνίας στο πλαίσιο αντίστοιχου διαγωνισμού της ΕΕΤΤ εξασφαλίζοντας φάσμα στη ζώνη των 900 ΜHz καθώς και στη ζώνη των 1800 MHz, για την περαιτέρω διεύρυνση των υπηρεσιών 2G και 3G που παρέχει προς τους συνδρομητές της, για την απόκτηση του οποίου έχει καταβάλει 168,5 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS