Διεθνή

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση -1,8% υπέστη η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο - Χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2012

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση -1,8% υπέστη η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο - Χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2012
Η ραγδαία επιδείνωση της βιομηχανικής παραγωγής εντείνει τον προβληματισμό για το μέλλον της Ευρωζώνης
Την μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Σεπτέμβριο του 2012, υπέστη η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, με τον δείκτη να καταδεικνύει περαιτέρω την αδύναμη οικονομική ανάπτυξή της και να προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,8% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο είχε ενισχυθεί κατά 0,9%.
Τα επίσημα αποτελέσματα είναι οριακά δυσμενέστερα, από τις ήδη δυσμενείς προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν πτώση -1,6%.
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,9%, διαψεύδοντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που εκτιμούσαν πτώση κατά 0,9%.
Τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή είχε ενισχυθεί κατά 1,6%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία και ενώ η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ανάπτυξη +2,2%.
Με εξαίρεση τη Δανία, της οποίας η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά το εντυπωσιακό 6,9%, την Πορτογαλία και την Ολλανδία, όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είδαν τη βιομηχανική τους παραγωγή είτε να ενισχύεται οριακά, είτε να μένει στάσιμη, είτε, σε πολλές περιπτώσεις, να συρρικνώνεται.
Να σημειωθεί ότι, στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 4,3%.
Κοντά στην ύφεση, ξανά, η Ευρωζώνη;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης