Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kapito (BlackRock): Αισιοδοξία για τις αγορές - Υπάρχουν μετρητά που θα τροφοδοτήσουν την άνοδο

tags :
Kapito (BlackRock): Αισιοδοξία για τις αγορές - Υπάρχουν μετρητά που θα τροφοδοτήσουν την άνοδο
Σίγουρος ότι η BlackRock θα επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο για την οργανική ανάπτυξη διαχειριζόμενων κεφαλαίων, δηλώνει ο πρόεδρός της
Πεπεισμένη ότι θα επιτύχει τον στόχο της για οργανική ανάπτυξη +5% των υπό διαχείριση περιουσιακών της στοιχείων, δηλώνει η BlackRock, καθώς οι επενδυτές στρέφονται από τα μετρητά στα ομόλογα και τις μετοχές.
Η BlackRock επεκτείνει τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της κατά περίπου 4% σε ετήσια βάση, εξαιρουμένων των εξαγορών, δήλωσε στο Bloomberg ο Robert Kapito, συν-πρόεδρος της εταιρείας.
Η εταιρεία θα πετύχει τον στόχο της, καθώς οι επενδυτές, οι οποίοι κατέχουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, θα επιστρέψουν σε πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις εν μέσω της ανάκαμψης του κλίματος, ανέφερε ο Kapito.
Ειδικότερα, τόνισε πως «υπάρχουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που κάθονται και περιμένουν να διατεθούν στην αγορά», ενώ συμπλήρωσε πως «όταν γίνει αυτή η διάθεση, θα αποτελέσει το καύσιμο που θα μας βοηθήσεις να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη μας».
Σχολίασε, επίσης, ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί ως προς τους οίκους διαχείρισης κεφαλαίων, καθώς απαιτούν να είναι σε θέση να παρέχουν ένα πλήρες φάσμα επενδυτικών επιλογών.
Η BlackRock έχει επεκταθεί σε περιοχές από την διαπραγμάτευση των αμοιβαίων κεφαλαίων ως την συναλλαγή ομολόγων τεχνολογίας, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
« Πρέπει να βασιστώ σε όσα ζητάνε οι πελάτες μας και σε όσα κάνουν οι αγορές, και δεν μπορώ να καθορίσω τίποτα από τα δύο», δήλωσε ο Kapito, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η BlackRock είναι προετοιμασμένη για την επιστροφή του ρευστού στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης