Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Vivartia: Θετικά τα μηνύματα από την πώληση του «γάλακτος ημέρας» - Κέρδισε τους Έλληνες καταναλωτές το νέο προϊόν

Vivartia: Θετικά τα μηνύματα από την πώληση του «γάλακτος ημέρας» - Κέρδισε τους Έλληνες καταναλωτές το νέο προϊόν
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα στη γαλακτοβιομηχανία Vivartia από την κυκλοφορία του "γάλακτος ημέρας".
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταναλωτές έδειξαν την προτίμηση τους στο νέο προϊόν, το οποίο διατίθεται σε φούρνους και όχι σουπερμάρκετ.
Δύο μέρες μετά την είσοδο της Vivartia στη νέα κατηγορία γάλακτος, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η διάθεση του προϊόντος στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Η διάθεση του «γάλακτος ημέρας» από τη Vivartia ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, με τιμή 1,40 ευρώ το 1 λίτρο.
Η παραγωγή του γάλακτος γίνεται από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στον Ταύρο.
Το γάλα συλλέγεται για παράδειγμα τη Δευτέρα, παστεριώνεται το ίδιο βράδυ και το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στα σημεία πώλησης μέχρι την επόμενη ημέρα.
Το γάλα μιας ημέρας είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς υπόκειται σε χαμηλή θερμική επεξεργασία, γι' αυτό και ο κύκλος ζωής του είναι περιορισμένος.
Ειδικότερα, με βάση τη νομοθεσία που ισχύει πλέον, το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη, χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης, μπορεί να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».
Η τιμή του ανά λίτρο είναι αρκετά υψηλότερη από το γάλα των 7 ημερών, πρώτον διότι θεωρείται προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας και δεύτερον διότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες συναλλαγών με τα μικρά σημεία πώλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης