Το κεφάλαιο δεν φοβάται μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα – Το μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου και η στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ

Το κεφάλαιο δεν φοβάται μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα – Το μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου και η στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ
Στερεύει ένα ακόμα επιχείρημα της κυβέρνησης και της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόσφατη συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στην εφημερίδα Καθημερινή και η θέση της ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι θα ψήφιζε ευχαρίστως ένα κόμμα που φέρνει μια νέα αντίληψη για τα πράγματα, έρχεται να ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό την φοβική εικόνα που υποτίθεται ότι έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ελπίζω σε οτιδήποτε είναι νέο και κινεί τα πράγματα προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που υπάρχει τώρα και η οποία δεν είναι καλή. Οι άνθρωποι αυτής της χώρας βλέπουν πώς τους συμπεριφέρεται το πολύπλοκο πολιτικό – μιντιακό - επιχειρηματικό σύστημα και δεν είναι ευχαριστημένοι. Οτιδήποτε τέτοιο νέο θα πίστευε ο κόσμος ότι μπορεί να κινήσει τα πράγματα διαφορετικά, θα το ψήφιζα. Θα ψήφιζα για να έρθει αυτό το νέο» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κα. Αγγελοπούλου.
Με την τοποθέτηση της αυτή η Γιάννα Αγγελοπούλου, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνυφασμένος με την απειλή, τον κίνδυνο και το ρίσκο αφενός για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου για τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα.
Παράλληλα, πρόκειται για ένα μήνυμα που κινείται σε μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που επιθυμεί διακαώς – τους τελευταίους μήνες αλλά και ημέρες - να περάσει η κυβέρνηση.
Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα συστημικό κίνδυνο για τις καταθέσεις των Ελλήνων, καθώς το ενδεχόμενο διακυβέρνησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σημάνει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Με τη συνέντευξη της η κα.Αγγελοπούλου αφήνει να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα πολιτική δύναμη που κινείται σε μια διαφορετική κατεύθυνση με σκοπό να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση που κάθε άλλο παρά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί.
Με λίγα λόγια αποκηρύσσει κάθε «δαιμονοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.
Κίνηση που αν μη τι άλλο αναιρεί το πιο ισχυρό όπλο της πολιτικής προπαγάνδας της κυβέρνησης, το οποίο δεν είναι άλλο από την καλλιέργεια του φόβου και της καταστροφολογίας στο σενάριο εκείνο που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS