Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το Solvency II στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα (ΤτΕ) - Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών - Σαρρηγεωργίου: Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας

Το Solvency II στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα (ΤτΕ) - Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών - Σαρρηγεωργίου: Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας
Τον Γ. Στουρνάρα συνόδευσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Ιωάννα Σεληνιωτάκη
Ζητήματα που αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιρείων, αλλά και τη νομοθεσία Solvency II βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.
Κατά τις πληροφορίες, η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα με εφ' όλης της ύλης ατζέντα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της ΤτΕ επισκέπτεται τα γραφεία του θεσμικού φορέα του ασφαλιστικού κλάδου.
Ειδικότερα, στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν τα καίρια ζητήματα της φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, της εποπτείας του κλάδου και τα αναπτυξιακά κίνητρα που μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα για τον ασφαλιστικό κλάδο και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.
Oι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στους ρυθμούς του solvency II περνώντας από το στάδιο των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και μετάβασης στο νέο εποπτικό περιβάλλον. Άλλωστε, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και CEO της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών που διοργανώνει η ΕΑΕΕ στην Ύδρα ανέφερε: "όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταξη σε αυτό το καινούργιο εποπτικό περιβάλλον απαιτεί χρόνο, χρήμα, κεφάλαια και πολλή δουλειά εκ μέρους μας. Η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά υποστηρίζει τις πράξεις του solvency II, που στόχο έχουν να αυξήσουν την προστασία των κατόχων ασφαλιστηρίων, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να εφαρμόσουν νέους υψηλούς κανόνες εποπτείας στην αγορά μας".
Τον κ. Στουρνάρα συνοδεύσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Ιωάννα Σεληνιωτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης