Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δέκα γενικοί γραμματείς ελέγχουν τον ανταγωνισμό έξι κλάδων της οικονομίας

Δέκα γενικοί γραμματείς ελέγχουν τον ανταγωνισμό έξι κλάδων της οικονομίας
Η επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, στα πλαίσια συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ
Ειδική 10μελής επιτροπή συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση του Νίκου Δένδια, με στόχο την αξιολόγηση του ανταγωνισμού σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα συλλέξει το απαραίτητο υλικό, βάσει του οποίου η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, θα επαναπροσδιορίσει το νομοθετικό πλαίσιο των εν λόγω τομέων, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Το έργο της επιτροπής προσδιορίζεται από τη σχετική συμφωνία συνεισφοράς που έχει συνομολογηθεί με τον ΟΟΣΑ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία και διαβούλευση συγκεκριμένων μέτρων για την άρση κανονιστικών εμποδίων που τυχόν προσδιορίζονται στις εκθέσεις και την τακτική ενημέρωση των αρμοδίων υπουργών σχετικά με το έργο και την πρόοδό του.
Οι κλάδοι που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι οι εξής: παραγωγής άνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, δέρματος και δερμάτινων ειδών, ποτοποιίας, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
Ως προς τα μέλη της επιτροπής, πρόκειται για τον γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον γ.γ. Βιομηχανίας και Καταναλωτή, Γεωργίου Στεργίου, τον γ.γ. Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό, την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, τον γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχο Κορασίδη, τον γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σταθόπουλο, την γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, τον γ.γ. Ενέργειας, Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη, την γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου και τον γ.γ. Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρη Πτωχό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης