Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: H Τουρκία «ρίχνει λάδι στη φωτιά» - Να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες στους ενστόλους

Αλ. Τσίπρας: H Τουρκία «ρίχνει λάδι στη φωτιά» - Να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες στους ενστόλους
Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια»
«Απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες, με τη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών, στον χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου.
«Εκτιμούμε ότι η πρόκληση αυτή έχει στόχο να τορπιλίσει τις διαδικασίες διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή» σημείωσε αμέσως ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα «Ρίχνει λάδι στη φωτιά».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι παρά την «εγκληματική πολιτική διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» που αντιμετωπίζει η χώρα η αποτρεπτική ικανότητά της παραμένει ισχυρή σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού.
Σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά ζητήματα των ένστολων σημείωσε ότι «πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες που έχει υποστεί το προσωπικό» ενώ ζήτησε με κατηγορηματικό τρόπο «όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων να υλοποιούνται».
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια» ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα εξοπλιστικά προσράμματα τόνισε ότι η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας δεν σχετίζεται με εξοπλισμούς, αλλά και με τη δομή άμυνας.
«Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη διατήρηση του αξιόμαχου» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η συνάρτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αλ. Τσίπρα διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για δύο ώρες στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης