Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν – Λιτότητα και ύφεση παράγουν αντιευρωπαϊσμό

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν – Λιτότητα και ύφεση παράγουν αντιευρωπαϊσμό
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια
Η λιτότητα, η ανεργία, η ύφεση και οι ανισότητες παράγουν αντιευρωπαϊσμό και ευρω-αδιαφορία, επισήμανε κατά την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια.
Ο κ. Παπαδημούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τρία εκατομμύρια ανέργων και στο 25% των Ευρωπαίων που ζουν στα όρια της φτώχειας και επισήμανε ακόμη μια φορά πως αντί για προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής ακούγονται μόνο «γενικόλογες ερωτήσεις και τοποθετήσεις ρουτίνας».
Παράλληλα, απευθύνθηκε προσωπικά στον φινλανδό επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της Ένωσης, Γίρκι Κατάινεν, ζητώντας του απαντήσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα τον ρώτησε αν «η νέα γραμμή πίστωσης, η προληπτική, θα συνοδεύεται με όρους, δηλαδή με νέο μνημόνιο» και αν «θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ακόμη, ο κ. Παπαδημούλης στηλίτευσε την απραξία της Κομισιόν, αναφερόμενος και στον προϋπολογισμό της Γαλλίας.
«Έχει πρόταση η Κομισιόν, ή περιμένετε να δείτε τι θα αποφασίσει πριν ο κ. Σόιμπλε που το συζήτησε χθες με τον κ. Σαπέν; (…) Ως πότε η Κομισιόν και το Συμβούλιο θα ακολουθούν δογματικά ό,τι επιτρέπει η κυβέρνηση Μέρκελ;», ανέφερε.
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Δ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι η λιτότητα, η ανεργία, η ύφεση και οι ανισότητες είναι εκείνες που παράγουν ευρω-αδιαφορία και αντιευρωπαϊσμό. «Εσείς είσαστε οι αντι-Ευρωπαίοι» τόνισε «και όχι η Ευρωπαϊκή Αριστερά που διεκδικεί μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με ανάπτυξη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης