Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Mε υποβαθμίσεις απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, όσες τράπεζες απέτυχαν στα stress tests - Παραμένουν οι αδυναμίες

Standard & Poor's: Mε υποβαθμίσεις απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, όσες τράπεζες απέτυχαν στα stress tests - Παραμένουν οι αδυναμίες
Οι επιπλοκές που τυχόν θα υπάρξουν για τις αξιολογήσεις θα αφορούν έναν μικρό αριθμό ευρωπαϊκών τραπεζών
Με υποβαθμίσεις απειλεί εμμέσως πλην σαφώς ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's τις ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών μπορεί να έχουν άμεσες επιπλοκές για τις αξιολογήσεις μερικών από αυτών.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η S&P, οι επιπλοκές που τυχόν θα υπάρξουν για τις αξιολογήσεις θα αφορούν έναν μικρό αριθμό ευρωπαϊκών τραπεζών.
Επιχειρώντας να αποτιμήσει τα αποτελέσματα των stress tests, η S&P αναφέρει πως "μόνο μερικές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests, ωστόσο η δοκιμασία αποκάλυψε σημαντικές αδυναμίες και για τις τράπεζες που πέρασαν με επιτυχία τα stress tests".
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, το θέμα με τα stress tests της ΕΚΤ δεν είναι μόνο το εξής: Το αν μια τράπεζα πέρασε ή όχι τη δοκιμασία. Τα στοιχεία της ΕΚΤ ρίχνουν φως σε μια σειρά από καίρια ζητήματα για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
O oίκος προειδοποιεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν να ταλανίζονται από σημαντικές αδυναμίες.
Ειδικότερα, εκφράζει έντονες ανησυχίες για τα υψηλά ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
"Tα stress tests από μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα", προειδοποιούν οι αναλυτές της Standard & Poor's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης