Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Η διολίσθηση του πετρελαίου πλήττει τις ενεργειακές εταιρείες - Μείωση της κερδοφορίας αναμένουν Shell, BP, Total, Chevron και Exxon

FT: Η διολίσθηση του πετρελαίου πλήττει τις ενεργειακές εταιρείες - Μείωση της κερδοφορίας αναμένουν Shell, BP, Total, Chevron και Exxon
H μέση τιμή του βαρελιού μειώθηκε κατά 8 δολάρια από τα τέλη του Σεπτεμβρίου
Ανοιχτή πληγή για τις ενεργειακές εταιρείες συνιστά η ραγδαία διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, με το πετρέλαιο να δίνει μάχη για να διατηρήσει τα 80 δολάρια/βαρέλι, οι αναλυτές προειδοποιούν πως μεταξύ των άμεσων επιπτώσεων ξεχωρίζει η σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών.
Ήδη, οι BP και BG Group έχουν ανακοινώσει μείωση των κερδών για το γ’ 3μηνο του 2014, λόγω της συρρίκνωσης της τιμής του πετρελαίου.
Άλλωστε, η μέση τιμή του βαρελιού μειώθηκε κατά 8 δολάρια από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013 υπερέβαινε τα 110 δολάρια.
Τις επόμενες ημέρες, ακόμη περισσότερες εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του πετρελαίου, αναμένεται να υποβαθμίσουν τους στόχους για την εταιρική κερδοφορία.
Μεταξύ αυτών κατατάσσεται η Royal Dutch Shell, η Total, η Chevron και η Exxon Mobil.
Ας σημειωθεί πως η πτώση της τιμής του αργού αποδίδεται αφενός στην ασταθή παγκόσμια οικονομία και αφετέρου στην αύξηση των αποθεμάτων.
Μάλιστα, με τον ΟΠΕΚ να απορρίπτει την επιλογή της μείωσης της παραγωγής, οι αναλυτές εκτιμούν πως ο κατήφορος για το μαύρο «χρυσό» θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης