Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σημαντική άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο – Ενισχύθηκε κατά 2,9%

Ιαπωνία: Σημαντική άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο – Ενισχύθηκε κατά 2,9%
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν άνοδο 2,2%
Ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν η άνοδος που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να αντισταθμίσει την πτώση που καταγράφηκε το β’ τρίμηνο και μάλιστα για δεύτερη συνεχή φορά.
Τα στοιχεία αυτά θα «τροφοδοτήσουν» το ΑΕΠ, το οποίο θα ανακοινωθεί στα μέσα Νοεμβρίου και που θα λάβει σοβαρά υπόψη ο ιάπωνα πρωθυπουργός σχετικά με τα σχέδια αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων τον επόμενο χρόνο.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,7% τον Σεπτέμβριο έναντι πτώσης 1,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Οικονομολόγοι, σημειωτέον, ανέμεναν ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,2%.
Το γ’ τρίμηνο του 2014 η βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει κατά 1,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν επίσης είχε σημειώσει πτώση 3,8%.
Τα αδύναμα τριμηνιαία στοιχεία καταδεικνύουν βραδεία ανάπτυξη του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έπειτα από συρρίκνωση 7,1% το δεύτερο τρίμηνο.
Οικονομολόγοι εκτιμούν αύξηση 3,7% του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, με την αδύναμη παραγωγή να αντισταθμίζεται από τη μερική ανάκαμψη της κατανάλωσης και των δημοσίων δαπανών.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή ακολουθούν τις ανακοινώσεις χθες, Τρίτη, για τις λιανικές πωλήσεις, που κατέδειξαν αύξησή του κατά 2,7% τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης