Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Α. Κυπριανού (ΑΚΕΛ) – Να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση

Συνάντηση Τσίπρα με Α. Κυπριανού (ΑΚΕΛ) – Να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση
Μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης, η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ
Οι προκλήσεις της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, με τους δύο άνδρες να τονίζουν την αναγκαιότητα άσκησης πιέσεων στην Τουρκία προκειμένου να κάνει κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κύπρο.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κλίμα αστάθειας και ρευστότητας που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά επιλέγει την πρόκληση και την επιθετικότητα, τορπιλίζοντας τον διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού και υπονομεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, τονίζοντας ότι κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις και επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη οι διαφορές στην περιοχή να αντιμετωπίζονται μόνο με διάλογο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει την αποφασιστικότητά του στην ίδια γραμμή με το ΑΚΕΛ, «να παρακάμψουμε εκβιασμούς και πιέσεις και να οδηγήσουμε τον κυπριακό λαό στην επιλογή μιας δίκαιης λύσης που δεν μπορεί να είναι άλλη από την δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, χωρίς ξένες δυνάμεις και εποίκους και χωρίς τρίτους εγγυητές που θα καθορίζουν την πορεία του κυπριακού λαού».
Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να αποκλιμακωθεί η κρίση και εν συνεχεία να δημιουργηθούν τα δεδομένα για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Παράλληλα, σημείωσε την τεράστια σημασία οι ενέργειες που γίνονται να οδηγούν σε αποκλιμάκωση της έντασης, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα η τουρκική προκλητικότητα.
Όσον αφορά την κρίση και τις πολιτικές από την Ε.Ε., ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η Ε.Ε. ακολουθεί λάθος δρόμο για την αντιμετώπισή της, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί ένας άλλος δρόμος και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι μεγάλες χώρες που κινούν τα νήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης