Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειθαρχική και ποινική δίωξη κατά φοιτητών που διέκοψαν τη Σύγκλητο προανήγγειλε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Πειθαρχική και ποινική δίωξη κατά φοιτητών που διέκοψαν τη Σύγκλητο προανήγγειλε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό...
Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι φοιτητές που διέκοψαν το πρωί της Πέμπτης τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στο Βήμα.
«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό» ανέφερε.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσθέτει.
«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
«Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει, ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες» ανέφερε ακόμη ο κ. Φορτσάκης.
«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» λέει ο κ. Φορτσάκης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε συγκαλέσει τη Σύγκλητο, η οποία όμως δεν συνεδρίασε καθώς στην αίθουσα της πρυτανείας εισέβαλε ομάδα φοιτητών ζητώντας την συμμετοχή της στη συζήτηση.
Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο πρύτανης ζήτησε από τους φοιτητές να φύγουν από την αίθουσα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.
Τότε ο κ. Φορτσάκης απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι πόρτες είχαν κλείσει και δεν μπορούσε να βγει έξω.
Για περίπου μία ώρα ο πρύτανης, τα μέλη στης Συγκλήτου και οι φοιτητές έμεναν μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας αντιδικώντας για την παρουσία των φοιτητών στη συνεδρίαση.
Τελικά, ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα ορισθεί για επόμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης