Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρθρο της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Huffington Post: Οι νέοι Έλληνες διαψεύδουν τα στερεότυπα - Αποτελούν απόδειξη του ελληνικού μέλλοντος

Άρθρο της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Huffington Post: Οι νέοι Έλληνες διαψεύδουν τα στερεότυπα - Αποτελούν απόδειξη του ελληνικού μέλλοντος
Οι Έλληνες είχαν χαρακτηριστεί ως τεμπέληδες, παρότι εργάζονται κατά 25% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς
Το εγκώμιο της Ελλάδας και των Ελλήνων πλέκει η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, σε άρθρο της στη διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post.
Ειδικότερα, η πρώην επικεφαλής της «Αθήνας 2004» σχολιάζοντας τη δυσμενή οικονομική πραγματικότητα, υποστηρίζει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, εξαιτίας της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλιπών υποδομών και του χαμηλού φρονήματος.
«Μόλις ένα χρόνο πριν, η ανεργία στην Ελλάδα βρισκόταν στο 30% και μεταξύ των νέων ξεπερνούσε το 50%» συμπληρώνει.
Όπως συνεχίζει, αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη αρνητικών στερεοτύπων.
Κατά την κρίση, οι Έλληνες είχαν χαρακτηριστεί ως τεμπέληδες, παρά το γεγονός πως εργάζονταν κατά 25% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς.
Παράλληλα, ένα ακόμη στερεότυπο για τους Έλληνες έγκειται στην έλλειψη ιδεών και ενέργειας.
Όμως, όπως απαντά η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, πέρυσι το Ίδρυμα Clinton χρηματοδότησε τα όνειρα 12 νέων Ελλήνων. Ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
«Ο Μιχάλης Φραγιαδάκης, για παράδειγμα, ήθελε να κάνει την γεωργία πιο ελκυστική και αποτελεσματική για τους νέους ανθρώπους. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, εφηύρε ένα σύστημα για να ελέγχει από απόσταση το πότισμα δίνοντας στοιχεία για τις κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες επισημαίνει.
«Την ίδια ώρα που τα πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο επιδίδονταν σε καταστροφικά σενάρια και μένουν στα στερεότυπα, αυτοί οι νέοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση και παλεύουν για αλλαγή. Αποτελούν περίτρανη απόδειξη για το τι είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα» καταλήγει το άρθρο της Γιάννης Αγγελοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης