Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 5 ετών οι δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς - B. Gates, W. Buffett και M. Zuckerberg οι πιο «γενναιόδωροι δισεκατομμυριούχοι»

Σε υψηλά 5 ετών οι δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς - B. Gates, W. Buffett και M. Zuckerberg οι πιο «γενναιόδωροι δισεκατομμυριούχοι»
Σε υψηλά 5 ετών ανήλθαν οι δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 2013
Ιστορικά ρεκόρ σημειώνουν οι δωρεές δισεκατομμυριούχων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.
Ειδικότερα οι δωρεές του προηγούμενου έτους άγγιξαν συνολικά τα 17 δις. δολάρια και προέρχονταν από διάφορους γνωστούς και πάμπλουτους επιχειρηματίες, μεταξύ άλλων από τους Bill Gates, Warren Buffett και Mark Zuckerberg.
Σύμφωνα με έκθεση της ιδιωτικής τράπεζας Coutts η αξία των δωρεών αυξήθηκε κατά σχεδόν 3 δισ. το 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά ο αριθμός των δωρητών μειώθηκε σημαντικά κατά την ίδια περίοδο.
Οι δωρεές του 2013 ανήλθαν σε 16,92 δισ., αυξημένες από τα 13,96 δισ. που προσφέρθηκαν το 2012.
Η μεγαλύτερη δωρεά προήλθε από τους Bill και Melinda Gates Foundation, που πρόσφεραν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 1,8 δισ. δολάρια το περασμένο έτος.
Ο Warren Buffett πρόσφερε 2 δισ. δολάρια στον οργανισμό Bill and Melinda Gates Foundation, ως ετήσια εισφορά στο ίδρυμα, συμεπριλαμβανομένης της υπόσχεσης των 30 δις. δολαρίων που έκανε το 2006.
Ο Mark Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan, έδωσαν 1 δισ. δολάρια στο Silicon Valley Community Foundation.
Την ίδια στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκαν 292 δωρεές το προηγούμενο έτος που ανήλθαν στα 1,6 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 50% στον αριθμό των δωρεών από το 2012.
Ωστόσο η συνολική αξία του ποσού αυξήθηκε ελάχιστα κατά μόλις 1%.
Ο τομέας της εκπαίδευσης απορρόφησε τις περισσότερες δωρεές σε παγκόσμιο επίπεδο από οποιονδήποτε άλλο τομέα - λαμβάνοντας περίπου 9 δισ. δολάρια.
Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ήρθαν στη δεύτερη θέση καθώς απορρόφησαν περίπου 5 δισ. δολάρια, ενώ ακολούθησαν ακολουθούμενη οι δημόσιες και κοινωνικές παροχές και η υγειονομική περίθαλψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης