Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για μαθήματα μέσα στο Πάσχα προειδοποιεί το υπ. Παιδείας αν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες

Για μαθήματα μέσα στο Πάσχα προειδοποιεί το υπ. Παιδείας αν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες
Τις 364 φτάνουν πανελλαδικά οι καταλήψεις την Τρίτη
Σταθερός παραμένει ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό» είπε ο υφυπουργός και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος πρόσθεσε: «Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε ανάλογα με την εξέλιξη».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης, πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».
Εν τω μεταξύ, τις 364 φτάνουν πανελλαδικά οι καταλήψεις την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις κινητοποιήσεις μαθητών στην εκπαίδευση. Τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί πανελλαδικά 500 καταλήψεις σχολείων, από τις οποίες οι 100 στην Αττική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης