Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίθετη στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας η ΓΣΕΕ – Εγκυμονούνται κίνδυνοι απορρύθμισης της αγοράς

Αντίθετη στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας η ΓΣΕΕ – Εγκυμονούνται κίνδυνοι απορρύθμισης της αγοράς
Για εξυπηρέτηση κατευθυνόμενων επιδιώξεων κάνει λόγο η Συνομοσπονδία
Την αντίθεσή της στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας τονίζει με σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές εγκυμονεί κινδύνους απορρύθμισης της εγχώριας αγοράς και κάνει λόγο για εξυπηρέτηση κατευθυνόμενων επιδιώξεων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ «εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στην υπουργική απόφαση γι' άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
»Μια τέτοια απόφαση, η νομιμότητα της οποίας θα κριθεί οριστικά την Παρασκευή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω απορρύθμιση της εγχώριας αγοράς, ενώ δημιουργεί σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο.
»Είναι ξεκάθαρο ότι η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις αφού παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού, καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις και εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.
»Η Συνομοσπονδία έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι το συγκεκριμένο μέτρο προστίθεται στα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα που δεν ανταποκρίνονται στο γενικό συμφέρον και παραβιάζουν ευθέως και απροκάλυπτα το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρωμένες διεθνείς συμβάσεις.
»Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ν' αγνοεί την κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων στο εμπόριο (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων), οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης που καταργεί στην ουσία την Κυριακάτικη αργία.
»Με υπόμνημά της η ΓΣΕΕ στηρίζει και συντάσσεται πλήρως με τις δικαστικές ενέργειες των παραπάνω οργανώσεων, για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, αναμένοντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιβεβαιώσει οριστικά τον θεμελιώδη κανόνα της κυριακάτικης αργίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης