Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Η Fed τερμάτισε τις αγορές ομολόγων, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ποσοτική χαλάρωση - Σε πλήρη εξέλιξη το QE

Standard & Poor's: Η Fed τερμάτισε τις αγορές ομολόγων, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ποσοτική χαλάρωση - Σε πλήρη εξέλιξη το QE
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed απέδωσε καρπούς και τα αποτελέσματα είναι ακόμη ορατά στην αμερικανική οικονομία
Ορόσημο για την αμερικανική οικονομία αποτελεί η απόφαση της Fed, της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, στις 29 Οκτωβρίου, να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, όπως εκτιμά σε ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Kατά τον οίκο, η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το peak, το ανώτατο σημείο δράσης που μπορούσε να λάβει, σε όρους χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, η Fed.
Ωστόσο η S&P σπεύδει να εκφράσει την εξής άποψη: Η Fed δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά αντίθετα το συνεχίζει.
Πως είναι αυτό δυνατόν; Όπως εξηγούν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, η Fed συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), απλά το κάνει με έναν πιο ευρύ, ανοιχτό και ανοιχτόμυαλο τρόπο.
"Μέσω του τερματισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, η Fed δεν σταματά την ποσοτική χαλάρωση. Απλά αντιλαμβάνεται ότι έφτασε στο peak της", σχολιάζουν οι ίδιοι.
Σύμφωνα με την S&P, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed απέδωσε καρπούς και τα αποτελέσματα είναι ακόμη ορατά στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης