Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): «Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σημαίνει στάση ευθύνης - Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πόρους και θέσεις εργασίας»

Φέσσας (ΣΕΒ): «Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σημαίνει στάση ευθύνης - Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πόρους και θέσεις εργασίας»
Αναμένονται 30.000 νέες θέσεις εργασίας και κατά 2,5 δις αύξηση συνολικού τζίρου
Για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και αύξηση των εσόδων στις επιχειρήσεις έκανε λόγο , ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας χάρης στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Ειδικότερα τόνισε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των συναρμόδιων υπουργείων, τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα έχουν εκτιμηθεί, ενδεικτικά, σε 30.000 νέες θέσεις εργασίας και σε € 2,5 δις αύξηση συνολικού τζίρου.
ο κ. Φέσσας με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ για την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τόνισε ότι «είναι ευκαιρία να συζητήσουμε χωρίς παρωπίδες, με επίγνωση της σημερινής κατάστασης, για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση»
«Κατ’ αρχήν καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι πολλές υπηρεσίες και επαγγέλματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ασκούνται τις Κυριακές, κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο ασφαλή και άνετη».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από πόρους και θέσεις εργασίας, που δεν θα έλθουν αν μείνουμε γατζωμένοι στην υπεράσπιση επιμέρους συμφερόντων και αγνοήσουμε το γενικό συμφέρον.»
«Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές, εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ποιοτικά αγαθά, περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή. Η στήριξη του μέτρου από τους κοινωνικούς εταίρους είναι ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία και την αγορά ότι θα προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν αλλάξουμε τους κανόνες. Αλλιώς θα βλέπουμε την ανάπτυξη με τα κυάλια. Ας υπερασπιστούμε λοιπόν το δημόσιο συμφέρον τολμώντας το αυτονόητο και ας μη σκιαμαχούμε στο χτες» κατέληξε ο κ. Φέσσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης