Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ε.Ε. η Socar - Ψυχραιμία στους Αζέρους παρά την έρευνα της Κομισιόν για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ε.Ε. η Socar - Ψυχραιμία στους Αζέρους παρά την έρευνα της Κομισιόν για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ
To Mάρτιο του 2015 η ολοκλήρωση της έρευνας
To παν προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα της Κομισιόν το συντομότερο δυνατόν δεσμεύεται να πραγματοποιήσει η Socar, στον απόηχο της έρευνας της Ε.Ε. για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ.
Ειδικότερα, η αζερική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, δεσμεύεται να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την Κομισιόν προκειμένου η υπόθεση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».
Ας σημειωθεί πως η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες την έναρξη ενδελεχούς έρευνας για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από τη Socar.
«Η ΕΕ προχωράει στη δεύτερη φάση της εις βάθος έρευνας, η οποία υπό κανονικές συνθήκες ολοκληρώνεται σε διάστημα 90 ημερών και ότι η τελική απόφαση αναμένεται στο πρώτο μισό του 2015» επισημαίνει η ανακοίνωση της αζερικής εταιρείας.

Τι μετέδιδε χθες, Τετάρτη, το bankingnews.gr
«Φρένο» στην εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από την αζερική Socar βάζει η Κομισιόν, η οποία ξεκινά έρευνα, φοβούμενη τη διαμόρφωση ολιγοπωλίου στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την διεξαγωγή ευρείας και ενδελεχούς έρευνας για την εξαγορά του ελληνικού παρόχου φυσικού αερίου από την αζερική εταιρεία.
Ας σημειωθεί πως η σχετική συμφωνία μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Socar υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, με την αξία του deal να ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ.
Η εξαγορά αφορά το 66% των μετοχών της ΔΕΣΦΑ.
«Η Κομισιόν ανησυχεί πως η συναλλαγή θα μειώσει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά παροχής φυσικού αερίου, καθώς θα μπορούσε να απαγορεύσει στους ανταγωνιστές της Socar να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.
Πλέον, η τύχη της συμφωνίας αναμένεται να καθοριστεί σε 90 εργάσιμες ημέρες, ήτοι μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης