Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τουρκολιάς (Εθνική): Παραλάβαμε την τράπεζα με -4,6 δισ. ευρώ αρνητικά κεφάλαια και σήμερα διαθέτει θετικά κεφάλαια 9,5 δισ.

Τουρκολιάς (Εθνική): Παραλάβαμε την τράπεζα με -4,6 δισ. ευρώ αρνητικά κεφάλαια και σήμερα διαθέτει θετικά κεφάλαια 9,5 δισ.
Προσπάθεια Τουρκολιά να απαντήσει στους επικριτές του. Προειδοποιήσεις Ζανιά να μην επιστρέψει η χώρα στην αβεβαιότητα
«Παραλάβαμε την τράπεζα με 4,6 δισ. αρνητικά κεφάλαια και σήμερα διαθέτει θετικά κεφάλαια 9,5 δισ ευρώ χωρίς τις προνομιούχες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλ. Τουρκολιάς κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, τονίζοντας την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα.
Στην προσπάθεια αυτή είχαμε τη σημαντική και συντονισμένη συνεισφορά των θυγατρικών, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οφείλει πολλά σε εργαζόμενους και μετόχους».
Μάλιστα, ευχήθηκε «η πορεία της ελληνικής οικονομίας να επιτρέψει την ανταμοιβή τους».
«Δεν χρειάζεται θριαμβολογία αλλά σκληρή δουλειά», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργιος Ζανιάς προειδοποίησε ότι η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στην αβεβαιότητα, δηλώνοντας ότι μετά τα θετικά αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής οι ελληνικές τράπεζες ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Ο Ζανιάς χαρακτήρισε πολύ θετικά για τις ελληνικές τράπεζες τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σημαντικό πλεόνασμα κεφαλαίων χωρίς να υπολογιστεί το όφελος από τη μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση έναντι του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια νέα εποχή, ωστόσο οι κίνδυνοι δεν λείπουν.
Ο εσωτερικός θόρυβος αποτρέπει τους επενδυτές.
Η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στην αβεβαιότητα, προειδοποίησε ο Ζανιάς.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε την ένταξη της τράπεζας στη ρύθμιση για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου. 

Η ανακοίνωση της Εθνικής
Την ένταξη της τράπεζας στο ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου ενέκριναν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2014.
Η γενική συνέλευση συνεδρίασε σε απαρτία με ποσοστό 74,74% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Αποφάσισε την ένταξη της τράπεζας στο ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, την δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής του ειδικού αποθεματικού σε κεφάλαιο, με έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου) και τη ρύθμιση όλων των απαραίτητων σχετικών ζητημάτων.
2. Αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των αποφάσεων του θέματος 1 ανωτέρω, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, στην διάθεση των μετοχών που εκδίδονται ως συνέπεια της κεφαλαιοποίησης του ανωτέρω αναφερόμενου ειδικού αποθεματικού προς τους κατόχους των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεων κοινών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης