Τελευταία Νέα
Πολιτική

European Voice: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συγκροτούν μέτωπο εναντίον της… Τουρκίας!

European Voice: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συγκροτούν μέτωπο εναντίον της… Τουρκίας!
«Ζητείται από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου»
Την τριμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου ακτινογραφεί το ευρωπαϊκό μέσο European Voice.
Υπό τον τίτλο «Ζητείται από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου», το European Voice υπογραμμίζει πως οι τρεις ηγέτες αποφάσισαν την εντατικότερη συνεργασία των τριών χωρών για «την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας» και στον τομέα της ενέργειας, ενώ παράλληλα ζήτησαν από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Ειδικότερα, εξηγεί το ευρωπαϊκό μέσο, αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο στο θέμα των υδρογονανθράκων.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Τουρκία θεωρεί ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου «παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» και ως εκ τούτου έστειλε πολεμικά πλοία στην περιοχή τον Οκτώβριο.
Οι Σαμαράς, Αναστασιάδης και Sisi υπογράμμισαν κατά τη συνάντηση, τη σημασία «του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της» και ζήτησαν από την Τουρκία «να σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας που διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και να απέχει από παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον», αναφέρει το δημοσίευμα.
Καταλήγοντας, υπενθυμίζει τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και υπερθεματίζει πως η επίλυση του πολιτικού προβλήματος δε θα ωφελούσε μόνο τους πολίτες της Κύπρου, αλλά «θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης