Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχονται οι αυξήσεις μισθών σε ένστολους και δικαστικούς από το Νοέμβριο – Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Έρχονται οι αυξήσεις μισθών σε ένστολους και δικαστικούς από το Νοέμβριο – Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή
Από τον Αύγουστο του 2015 η καταβολή των αναδρομικών
Από τα τέλη Νοεμβρίου θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους οι δικαστικοί και οι ένστολοι.
Χθες κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική ρύθμιση για τον επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων των στρατιωτικών των Ένοπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για την τακτοποίηση μισθολογικών και συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τους δικαστές.
Οι πρώτες αυξήσεις θα μπουν με τον επόμενο μισθό, ενώ τα υπόλοιπα αναδρομικά θα αρχίσουν να καταβάλονται από τον Αύγουστο σε 36 δόσεις.
Μέσα στον επόμενο χρόνο, μάλιστα, αναμένεται να λάβουν και τα αναδρομικά που φθάνουν τα 6.000 ευρώ (ξεκινούν από τα 104 ευρώ) για τους ένστολους και τους δικαστικούς τα 25.500 ευρώ (ξεκινούν από τα 2.700 ευρώ).
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τους ένστολους, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «λόγω της εκτιμώμενης επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων για το έτος 2014 έχει μελετηθεί και εκτιμηθεί ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας επιτρέπουν τη μερική, αλλά σημαντική αποκατάσταση, των τρεχουσών αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε σχέση με τα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα».
Διευκρινίζεται πως «οι επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες επιτρέπουν την απόδοση του ημίσεως της διαφοράς των αποδοχών τους σε σχέση με τα προ της εφαρμογής του νόμου 4093/2012 (Α' 222) επίπεδα».
Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι οι αποδοχές των ένστολων πρέπει να επιστρέψουν στο καθεστώς του Αυγούστου του 2012, προτού μειωθούν κατά την επιταγή των μνημονιακών νόμων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης