Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vodafone: Στις 5,42 δισ. στερλίνες διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του α' 6μήνου το 2014

tags :
Vodafone: Στις 5,42 δισ. στερλίνες διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του α' 6μήνου το 2014
Παρά τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα η εταιρεία τηλεπικοινωνιών παραμένει αισιόδοξη
Χαμηλότερα κέρδη και μειωμένα λειτουργικά έσοδα ανακοίνωσε η Vodafone για τους πρώτους έξι μήνες του 2014, ωστόσο παραμένει αισιόδοξη, καθώς εκτιμά ότι οι επιδόσεις της στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές βελτιώνονται.
Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη, της περιόδου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν στις 5,42 δισ. στερλίνες, από 17,95 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.
Αντιστοίχως, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 30% στις 1,76 δισ., καθώς επλήγησαν από τα αυξημένα κόστη λόγω εξαγορών.
Τα έσοδα, εξαιρουμένων των εξαγορών, των πωλήσεων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, υποχώρησαν στις 20,75 δισ. στερλίνες, ή 3% κάτω.
Το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα, εξαιρουμένων των πωλήσεων συσκευών και εξαιρουμένων των συγχωνεύσεων και εξαγορών, υποχώρησαν κατά 1,5%, βελτιωμένα από το α’ τρίμηνο, όταν είχαν μειωθεί κατά 4,2%.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εταιρείας στην Ευρώπη υποχώρησαν το β’ τρίμηνο κατά 5%, ενώ αντιθέτως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, αυξήθηκαν κατά 5,7%.
«Έχουμε σημειώσει ενθαρρυντική πρόοδο κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις σταθεροποίησης σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές μας, που υποστηρίζεται από την βελτίωση των εμπορικών εκτελέσεών μας και από μια πολύ ισχυρή ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Vittorio Colao.
Η Vodafone αναμένει τώρα EBITDA κέρδη στο σύνολο της χρήσης μεταξύ 11.6 δισ. στερλινών και 11.9 δισ. στερλινών, αντί της προηγούμενης εκτίμησης για EBITDA κέρδη μεταξύ 11.4 δισ. στερλινών και 11,9 δισ. στερλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης