Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Oι γαλλικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests, αλλά να μην εφησυχάσουν - Να συνεχιστεί η προσπάθεια για ισχυροποίηση των ισολογισμών

S&P: Oι γαλλικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests, αλλά να μην εφησυχάσουν - Να συνεχιστεί η προσπάθεια για ισχυροποίηση των ισολογισμών
Μεγάλο εμπόδιο για την ισχυροποίηση των ισολογισμών των γαλλικών τραπεζών αποτελεί το αδύναμο outlook για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας
Σαφή προειδοποίηση προς τις γαλλικές τράπεζες, πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των stress tests, απευθύνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή του ο οίκος, μπορεί οι γαλλικές τράπεζες να έχουν αυξήσει τα κεφαλαιακά τους μαξιλάρια, ωστόσο για κανέναν λόγο δεν πρέπει να εφησυχάσουν.
Ο λόγος; Όπως εξηγεί η S&P, σύμφωνα με τους δικούς της δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, οι γαλλικές τράπεζες εμφανίζονται λιγότερο κεφαλαιοποιημένες έναντι άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του οίκου, μπορεί οι τέσσερις ισχυρότερες γαλλικές τράπεζες να πέρασαν με επιτυχία τη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως κεφαλαιακά είναι πέρα για πέρα κεφαλαιοποιημένες.
Γιατί; Γιατί, σύμφωνα με τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας της Bασιλείας ΙΙΙ (fully loaded Basel III Common Equity Tier 1), οι τέσσερις ισχυρότερες γαλλικές τράπεζες (BNP Paribas, Société Générale, BPCE, Groupe Crédit Agricole) εμφανίζουν κατά μέσο όρο Core Tier 1 μόλις 11,2%.
"Οι γαλλικές τράπεζες θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια ισχυροποίησης της κεφαλαιακής τους θέσης, τόσο για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, 2014, όσο και κατά την επόμενη χρονιά, 2015. Μεγάλο εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί το αδύναμο outlook για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας", καταλήγει η S&P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης