Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο των φοιτητών ενάντια στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική

Ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο των φοιτητών ενάντια στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική
Χιλιάδες φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή
(upd)Ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή η μαζική πορεια των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε κέντρο της Αθήνας.
Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νομική Σχολή το πρωί της Πέμπτης, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.
Κλειστή είναι η οδός Σταδίου, καθώς και η Πανεπιστημίου από το ύψος της Σίνα.
Υπενθυμίζεται ότι δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, μετ’α την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Νομική.
Ειδικότερα μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν χρήση χημικών για να μην επιτρέψουν σε φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.
Από το βράδυ της Τετάρτης διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών, προμειμένου να μην γίνει κατάληψη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Η πρώτη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 08:30, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Στη συνέχεια, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, κατέλαβαν τμήμα της οδού Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τους περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.
Περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δεύτερη επιχείρηση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών η οποία βρισκόταν στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ένας φοιτητής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο φοιτητής δέχθηκε αναίτια επίθεση από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Κλειστά θα παραμείνουν ώς τη Δευτέρα τα κτήρια των Σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών.
Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα να κάνει λόγο για «απίστευτη συμπεριφορά καταστολής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης