Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Σε χαμηλά επίπεδα οι πωλήσεις στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου

tags :
ΕΣΕΕ: Σε χαμηλά επίπεδα οι πωλήσεις στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου
Μία στις πέντε εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου του 2014 έναντι του 2013
Η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου κινήθηκε στα ίδια ή σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, το 40,2% των επιχειρήσεων είδε τις πωλήσεις της συγκεκριμένης περιόδου να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και το 37,2% σε χαμηλότερα.
Πανελλαδικά, οι επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στο εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου αγγίζουν το ένα τρίτο του συνόλου του δείγματος, συγκεκριμένα το 28%. Όσον αφορά τις υπόλοιπες, το επίπεδο των εκπτώσεων κυμάνθηκε μεταξύ 11% και 20%, σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ.
Για όσα καταστήματα άνοιξαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, παρατηρείται ότι τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η Κυριακή δεν επηρέασε θετικά τον τζίρο του εκπτωτικού δεκαημέρου.
«Οι παραπάνω εξελίξεις συντελούν στη διατήρηση του φαύλου κύκλου της ισχνής οικονομικής δραστηριότητας, αφού στην ουσία διασκεδάζουν κάθε πιθανότητα ανάκαμψης. Ήδη, οι «πολλά υποσχόμενες» ενδιάμεσες εκπτώσεις (Μαΐου-Νοεμβρίου) δεν κατάφεραν να τονώσουν τον κύκλο εργασιών, αλλά σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία, στην πραγματικότητα συνετέλεσαν στη συρρίκνωση του τζίρου των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης