Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμο με τη Fifa «ανοίγει» η Κομισιόν λόγω των κατηγοριών διαφθοράς από Ρωσία και Κατάρ - Με μποϊκοτάζ απειλούν οι Βρυξέλλες

Πόλεμο με τη Fifa «ανοίγει» η Κομισιόν λόγω των κατηγοριών διαφθοράς από Ρωσία και Κατάρ - Με μποϊκοτάζ απειλούν οι Βρυξέλλες
Καλεί τη Fifa να δημοσιοποιήσει τα ευρήματα της έρευνας
Πόλεμο με τη Fifa «ανοίγει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αιτία - ή αφορμή – την απαλλαγή της Ρωσίας και του Κατάρ από τις κατηγορίες διαφθοράς.
Ειδικότερα, η Κομισιόν καλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Fifa) να αποσαφηνίσει και να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνας, σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς.
Ας σημειωθεί πως η Fifa απάλλαξε τη Ρωσία και το Κατάρ από τις κατηγορίες ενεργής δωροδοκίας της Επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια για την επιλογή της διοργανώτριας χώρας του εκάστοτε Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Αμφότερες κατηγορούνταν πως δωροδόκησαν τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να αναλάβουν τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022 αντίστοιχα.
Κατόπιν ελλιπών στοιχείων, η Fifa ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες πως οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στον απόηχο λοιπόν, της αθωωτικής απόφασης, η Κομισιόν καλεί τη Fifa να δημοσιοποιήσει όλα τα πρακτικά και τα ευρήματα της έρευνας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναθεωρήσει τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες.
Ο Tibor Navracsis, Επίτροπος Αθλητισμού, αποσαφήνισε πως η Fifa οφείλει να εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των προσφορών για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων.
«Δεν αμφισβητούμε την αυτονομία των αθλητικών οργανώσεων, αλλά πιστεύουμε πως η Fifa πρέπει να αποκρυσταλλώσει άμεσα το τι ακριβώς συνέβη» επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μιλώντας στους Financial Times.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε καταλήγοντας, η Κομισιόν θα άρει το υπάρχον καθεστώς γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις εμπορικές διαφημίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης