Τελευταία Νέα
Οικονομία

Άνω των 21 εκατομμυρίων ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα εκτιμά ο γενικός γραμματέας Τουρισμού

Άνω των 21 εκατομμυρίων ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα εκτιμά ο γενικός γραμματέας Τουρισμού
«Ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει και το 2013 και το 2014 ρεκόρ αφίξεων»
Την εκτίμηση πως οι τουρίστες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια εξέφρασε ο γενικός γραμματείας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος.
«Ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει και το 2013 και το 2014 ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα» τόνισε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας σε παρουσίαση δραστηριοτήτων του ομίλου Μουζενίδη από στελέχη του «Mouzenidis Travel» στη Philoxenia, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Καταφέραμε, με σκληρή και συστηματική δουλειά, να δώσουμε πλέον στην πατρίδα μας μια μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, εξ αιτίας του τουρισμού, που φέτος θα ξεπεράσει τα εικοσιένα εκατομμύρια τουρίστες» υπογράμμισε ο κ. Λιάσκος .
Πρόσθεσε, ότι παρά την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός υπάρχουν επιπλέον περιθώρια βελτίωσης, όπως το να συνδεθεί ακόμη περισσότερο και με άλλες μορφές δραστηριοτήτων που μπορούν να δώσουν πλήρες εισόδημα, π.χ. η πρωτογενής παραγωγή, η γαστρονομία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχυθούν και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, πολιτιστικός, κ.α.).
Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του ομίλου, που ιδρύθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν τις δράσεις τους, οι οποίες εκτείνονται εκτός των τυπικών δραστηριοτήτων ταξιδιωτικού τουρισμού και σε άλλες (real estate, ίδρυση αεροπορικής εταιρίας, διασύνδεση με εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, θρησκευτικό τουρισμό, ιατρικό τουρισμό, κ.α.). Ανέφεραν ακόμη, ότι το 2013, μέσω του ομίλου, ήρθαν στη χώρα μας 400.000 επισκέπτες.
Τέλος, ανακοίνωσαν ότι από την άνοιξη ο όμιλος θα ενισχυθεί με δύο ακόμη επιβατικά αεροσκάφη «Boing 737» (ένα αυτού του τύπου ήδη διαθέτει) για πτήσεις με αυτά, από και προς Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κέρκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης