Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πτοούνται από τις δυσμενείς προβλέψεις για την κινεζική αγορά

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πτοούνται από τις δυσμενείς προβλέψεις για την κινεζική αγορά
Αντιθέτως, ενισχύουν τη θέση τους και λανσάρουν νέα μοντέλα
Με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι πλησιάζει το τέλος μιας δεκαετίας πλήρους άνθισης των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα, οι εταιρείες αντί να προβαίνουν σε περικοπές του κόστους τους και λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την πτώση των πωλήσεων, εγκαινιάζουν νέες ή ενισχύουν τις παλιές μονάδες παραγωγής, που αφορούν στην ασιατική αγορά.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως, και δεν μπορούν αν την αγνοήσουν, ενώ αναζητούν συμβουλές από τις τοπικές επιχειρήσεις για τις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.
«Στοχεύουμε σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη ποιοτική. Δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι ποσότητας», επεσήμανε τον περασμένο μήνα ο Ralf Speth, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, στα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας στο εξωτερικό.
Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, το ενδιαφέρον των ξένων επιχειρήσεων που πωλούν πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι της ύφεσης, ακόμη και καθώς η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνεται στο ασθενέστερο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2009.
Αντιθέτως, τον περασμένο μήνα η Ford λάνσαρε την premium σειρά Lincoln στη χώρα, ενώ η Volkswagen σχεδιάζει να εισαγάγει πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα από το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης