Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Αν είσαι CEO σε μία από αυτές τις εταιρείες, τότε ο μισθός σου ξεπερνά τους φόρους που καταβάλλονται στις ΗΠΑ!

Reuters: Αν είσαι CEO σε μία από αυτές τις εταιρείες, τότε ο μισθός σου ξεπερνά τους φόρους που καταβάλλονται στις ΗΠΑ!
Σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάζει το Reuters, και αμφισβητούν...εν μέρει οι εν λόγω επιχειρήσεις
Επτά από τις τριάντα μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ αποζημιώνουν τους διευθύνοντες συμβούλους τους με μισθούς που ξεπερνούν τους φόρους που καλούνται να καταβάλουν στο αμερικανικό κράτος, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters.
Ενώ το πολιτικό debate για την φορολογία στις ΗΠΑ συνεχίζεται, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι CEOs των Boeing, Ford Motor, Chevron, Citigroup, Verizon Communications, JP Morgan Chase και General Motors έλαβαν κατά μέσο όρο 17,3 εκατ. δολάρια το 2013.
Σημειώνεται ότι οι επτά αυτές εταιρείες ανακοίνωσαν συνολικά 74 δισ. δολάρια προ φόρων, ενώ και μετά τους φόρους, τα κέρδη τους ήταν κατά 1,9 δισ. μεγαλύτερα από το ποσό που όφειλαν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν «ριζικά λάθη στο φορολογικό σύστημα που υπάγονται οι επιχειρήσεις».
Σε απάντηση στην έρευνα, η Verizon ανέφερε ότι το 2013 κατέβαλε 422 εκατ. δολάρια ως φόρο εισοδήματος, ενώ υπογράμμισε ότι, αν και δεν έχει ως πολιτική να δίνει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία, «το ποσό που καταβάλουμε ως φόρο είναι σαφώς μεγαλύτερο της αποζημίωσης του διευθύνοντος συμβούλου μας».
Η Boeing δήλωσε το 2013 πως σε παγκόσμιο επίπεδο η φορολογία που κλήθηκε να καταβάλει άγγιξε τα 1,6 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν έδωσε ξεχωριστά στοιχεία για τις ΗΠΑ. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι το τρέχον έτος η φορολογία αναμένεται να αυξηθεί.
Από την πλευρά της η Citigroup δήλωσε ότι είναι φορολογικά ενήμερη εντός των νομικών πλαισίων, ενώ τόσο η Ford, όσο και η GM ανέφεραν ότι κατέβαλαν μικρότερα ποσά, καθώς είχαν απώλεια εσόδων, όπως και η Chevron.
Σχεδόν όλες οι εταιρείες επεσήμαναν ότι δεν καταβάλουν φόρους μόνο εντός των αμερικανικών συνόρων, αλλά καις τις υπόλοιπες αγορές δραστηριοποίησής τους, ωστόσο, πέραν της Verizon, καμία δεν προέβη σε άμεσο συσχετισμό του μισθού του CEO με τους φόρους που καταβάλει στο αμερικανικό έθνος.
Μία, μάλιστα, τήρησε σιγήν ιχθύος… Την εντοπίζετε;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης