Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πυρά» ΚΚΕ κατά Λοβέρδου (υπ. Παιδείας): «Προκλητική κι επικίνδυνη η πρόταση για την κάλυψη κενών στα σχολεία»

«Πυρά» ΚΚΕ κατά Λοβέρδου (υπ. Παιδείας): «Προκλητική κι επικίνδυνη η πρόταση για την κάλυψη κενών στα σχολεία»
Η πρόταση αυτή εκμεταλλεύεται τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι νέοι εκπαιδευτικοί
Προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόταση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων.
«Μετά την πρόταση του υπουργού Παιδείας για εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών που θα αμείβονται με μόρια αντί για μισθό, η νέα πρόταση του Α. Λοβέρδου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων, είναι προκλητική και επικίνδυνη», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιό του, προσθέτοντας ότι η πρόταση αυτή «εκμεταλλεύεται τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι νέοι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους και με δόλωμα ένα επίδομα 300 ευρώ ανοίγει τον δρόμο για την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού της γονικής άδειας».
«Οι προτάσεις του υπ. Παιδείας πρέπει να απορριφθούν. Η μόνη λύση για τα κενά στα σχολεία βρίσκεται σ' αυτό που με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων, αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης τώρα», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης