Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φόρους 99,4 εκ. ευρώ αναζητά από τις off-shore εταιρείες το ΥΠΟΙΚ - Γ. Μαυραγάνης: Ο έλεγχος θα επισπευστεί

Φόρους 99,4 εκ. ευρώ αναζητά από τις off-shore εταιρείες το ΥΠΟΙΚ - Γ. Μαυραγάνης: Ο έλεγχος θα επισπευστεί
Έχουν βεβαιωθεί φόροι σε 251 off-shore εταιρείες
Σε έσοδα, ύψους 99,4 εκ. ευρώ, προσδοκά το ελληνικό δημόσιο από τη φορολογία των off-shore εταιρειών, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.
Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα επισπεύσει τον έλεγχο των off-shore εταιρειών.
«Η κυβέρνηση δεν το έχει αφήσει το θέμα. Έχει συστηματικά προσπαθήσει να αυξήσει τους ελέγχους. Είναι μια πολιτική που αποδίδει καρπούς και θα είμαστε μέσα στην Ε.Ε. σε θέση να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παραθέτοντας ορισμένα στατιστικά στοιχεία, γνωστοποίησε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει καταγράψει 6.575 off-shore εταιρείες, εκ των οποίων οι 735 βρίσκονται στο στάδιο του φορολογικού ελέγχου.
Ήδη μάλιστα, συνέχισε, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε 251 και έχουν βεβαιωθεί φόροι, ύψους 99,4 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, δηλώνοντας την απογοήτευσή του, υποστήριξε πως «υπάρχει τεράστια οργή για την καθυστέρηση. Έχω κουραστεί δυο χρόνια να θέτω συνεχώς το θέμα και τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά. Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον σε 30 χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης