Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχέδιο στήριξης της εθνικής οικονομίας από τη Eurobank με 2 δισ. ευρώ νέα δάνεια το 2015

Σχέδιο στήριξης της εθνικής οικονομίας από τη Eurobank με 2 δισ. ευρώ νέα δάνεια το 2015
Το β' ή το γ' 3μηνο του 2015 η Eurobank θα επιστρέψει στην κερδοφορία
Ένα σχέδιο στήριξης της εθνικής οικονομίας ανακοίνωσε η διοίκηση της Eurobank, με επίκεντρο τις νέες χρηματοδοτήσεις που σχεδιάζει και οι οποίες θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι συνολικά οι τράπεζες θα χορηγήσουν 9-10 δισεκ. ή καθαρά μετά τις αποπληρωμένες 5 δισεκ. ευρώ.
Στην ουσία, η Eurobank το 2015 θα διπλασιάσει τα δάνεια τα οποία χορήγησε η τράπεζα το 2013 που ήταν 1 δισ. ευρώ.
Στόχος της Eurobank είναι να συμβάλει το τραπεζικό σύστημα στη χρηματοδότηση της οικονομίας, στην αύξηση του ΑΕΠ και στην τόνωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «το 1,6 δισ. ευρώ θα δοθεί στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, ενώ τα 400 εκατ. ευρώ για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια».
Αναλυτικότερα, 520 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, 250 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση τουρισμού και ναυτιλίας, 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εξαγωγών, 450 εκατ. ευρώ για τις μικρές και μεσαίες και 400 εκατ. ευρώ για τους ιδιώτες για κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών αναγκών.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, έως 40 χιλ. επιχειρήσεις, δανειολήπτες της τράπεζας, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.
Αναφορικά με το θέμα των προνομιούχων μετοχών, ο Χ. Μεγάλου ανέφερε ότι άπαξ και η διαδικασία αποπληρωμής θα παραταθεί κάποια στιγμή ίσως το 2015 η τράπεζα στηριζόμενη στην κερδοφορία της θα αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές.
Παράλληλα ανέφερε  ότι δεν σχεδιάζεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο Χ. Μεγάλου ανέφερε ότι το β' ή το γ' 3μηνο του 2015, η Eurobank θα επιστρέψει στην κερδοφορία.
Το θετικό αποτέλεσμα, μάλιστα, θα έλθει και μέσα από την καλύτερη διαχείριση προβληματικών δανείων, που φτάνουν σήμερα για την τράπεζα τα 27 δισ. ευρώ.
Η Eurobank προβλέπει το 2014 ο ετησιοποιημένος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι 0,8%, ενώ θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας και το 2015 ακόμη και κάτω από δυσμενή σενάρια.

Μεγάλου: Η Eurobank είναι έτοιμη να επανεντάξει σε τροχιά ανάπτυξης τις επιχειρήσεις µε ευνοϊκές ρυθµίσεις για τα µη εξυπηρετούµενα δάνειά τους
Ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη. Οι αβεβαιότητες στο οικονομικό πεδίο σταδιακά περιορίζονται. Η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έχει ήδη συντελεστεί τα προηγούμενα δύο τρίμηνα του 2014 και η προοπτική είναι καλή για να παραμείνουμε σε τροχιά σταθερής μεγέθυνσης του ΑΕΠ, όπως αυτό προδιαγράφεται από τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας. Βέβαια, η αποτύπωση της οικονομικής ανάκαμψης στην κοινωνική πραγματικότητα δεν είναι ούτε απλή, ούτε γρήγορη, ούτε άμεση. Θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να μεταγραφούν οι οικονομικοί δείκτες σε αισθητή για το μέσο πολίτη βελτίωση των συνθηκών ζωής και για να ανακάμψουν οι προσδοκίες του για την μελλοντική κατάσταση των οικονομικών της οικογένειας και της επιχείρησης. Αυτό είναι φυσικό μετά από μια τόσο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, έξι συνεχή χρόνια πτώσης του ΑΕΠ και μια σωρευτική του μείωση κατά 26%, ποσοστό πρωτοφανές που ελπίζω ότι θα συνυπολογιστεί και από τους εταίρους μας, για να εκτιμηθεί η έκταση της προσπάθειας και των θυσιών στις οποίες έχουν υποβληθεί οι Έλληνες πολίτες στα χρόνια της κρίσης.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται παράλληλα και ταυτόχρονα με εξίσου σημαντικές αλλαγές, αλλαγές που συμβαίνουν μια φορά σε κάθε γενιά, στο τραπεζικό σύστημα της χώρας – αλλά και της Ευρώπης. Ας εστιάσουμε στο πού βρισκόμαστε σήμερα. Έχουμε και πάλι δύο μείζονα ορόσημα.
Το πρώτο είναι η ολοκλήρωση των στρες τεστ. Ύστερα από δύο γύρους ανακεφαλαιοποίησης, πιστοποιήθηκε σε έναν πανευρωπαϊκό έλεγχο πρωτοφανούς βάθους και αξιοπιστίας ότι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να ανταποκριθούν ακόμη και σε προσομοιώσεις ακραία δυσμενών σεναρίων για τις οικονομικές εξελίξεις – και ότι είναι καλά κεφαλαιοποιημένες με τους όρους και τα κριτήρια που ισχύουν για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι τέτοιες ώστε να είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα έχουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις της μορφής που έλαβαν υπόψη τους τα δυσμενή σενάρια των στρες τεστ. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανότερο, να δούμε να υλοποιείται το βασικό σενάριο -κάτι για το οποίο όλοι εργάζονται- και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που σε αυτό το σενάριο η Eurobank έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στην Ελλάδα.
Το δεύτερο ορόσημο αφορά την ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ. Είναι κάτι που ακόμη η σημασία του δεν έχει συνειδητοποιηθεί επαρκώς ούτε για τη χώρα μας ούτε για την Ευρώπη, για την οποία αποτελεί μεγάλο άλμα προς το κοινό της μέλλον. Από τις 4 Νοεμβρίου την εποπτεία των συστημικών τραπεζικών ιδρυμάτων, 4 στην Ελλάδα και 124 πανευρωπαϊκά, έχει αναλάβει η ΕΚΤ. Ήδη σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι μέρος αναπόσπαστο του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης. Οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες είναι 4 τραπεζικά ιδρύματα συστημικής σημασίας για την Ευρώπη και ως τέτοια εποπτεύονται.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη, οι θετικές μακροοικονομικές προοπτικές, η πιστοποίηση της κεφαλαιακής επάρκειας και η εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συμβάλλουν στο μεγάλο στόχο που είχε τεθεί σε όλη τη διάρκεια της κρίσης: στην εξομάλυνση των συνθηκών λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Είναι μια αλλαγή τεράστιας σημασίας για τους πολίτες και για τη χώρα. Αυτή είναι η επανεκκίνηση.
Στη νέα φάση, αλλάζουμε προτεραιότητες. Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες ασχολήθηκαν αναγκαστικά με τα του οίκου τους. Είχαν να αντέξουν στους εξωτερικούς κραδασμούς, να ανταποκριθούν στις συνέπειες του PSI, να αφομοιώσουν την ενοποίηση του συστήματος και τις συγχωνεύσεις που επέφερε, και πιο πρόσφατα, αλλά για πολύ καιρό, να αφιερώσουν τεράστιο όγκο δουλειάς και ανθρώπινου δυναμικού για τον έλεγχο, συνεχή και ενδελεχή, των χαρτοφυλακίων τους με τα αλλεπάλληλα τεστ. Τώρα πια μπορούν απερίσπαστες να ασχοληθούν με τη βασική δουλειά τους. Οι τράπεζες είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τα χρήματα των καταθετών μας και για να χρηματοδοτούμε, με υπεύθυνο αλλά και δημιουργικό τρόπο, την οικονομία. Αυτό θα κάνουμε και από αυτό θα κριθούμε στο εξής. Θέλω λοιπόν να σας παρουσιάσω τώρα τι ετοιμάζουμε για το επόμενο διάστημα.
Πρώτα, όμως, να προλάβω μια πιθανή ερώτηση: “πού ήσασταν μέχρι τώρα;” Το 2014 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, και ιδιαίτερα για την Eurobank. Το 2014 αφιερώσαμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε την αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου κατά 2,9 δισ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια που συγκεντρώσαμε στις διεθνείς αγορές. Είναι η μεγαλύτερη σε ύψος συναλλαγή στην Ελλάδα στον τραπεζικό τομέα και μέσα στις δέκα μεγαλύτερες της χρονιάς συνολικά σε παγκόσμια κλίμακα – ας μην υποτιμηθεί, λοιπόν, η προσπάθεια που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί μια τέτοια συναλλαγή.
Παρόλα αυτά, μέσα σε πολύ πιεστικές συνθήκες, η αλήθεια των αριθμών καταδεικνύει ότι, σε αντίθεση με την εντύπωση που υπάρχει ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει τις δανειοδοτήσεις, η Eurobank παρουσίασε σημαντική δραστηριότητα. Αυτή τη χρονιά, έχουμε νέες εκταμιεύσεις στην ελληνική οικονομία ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Έχουμε δώσει πάνω από 200 εκατομμύρια, για να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις – αυτές που κατεξοχήν χτυπήθηκαν από την κρίση. Έχουμε δώσει 280 εκατομμύρια σε νέα δάνεια σε μεσαίες επιχειρήσεις και 250 εκατομμύρια στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθειά τους να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό. Και διατηρούμε σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του τουρισμού, της ναυτιλίας, ενώ θέλω να σημειώσω με έμφαση τη συμβολή μας στην επανεκκίνηση των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Αυτά φέτος, το 2014, χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τη Eurobank αλλά και για την οικονομία, κάτι που προφανώς επηρέαζε αρνητικά και τη ζήτηση κεφαλαίων. Το θέμα, όμως, δεν είναι για να κάνουμε άλλο ένα απολογισμό. Το 2014 τελειώνει και το 2015 είναι η χρονιά που πρέπει οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, η οικονομία και η χώρα όλη να αποδείξουμε ότι πατάμε πια γερά στα πόδια μας και μπορούμε να ξεκινήσουμε με υπεύθυνα και σταθερά βήματα να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος.
Πήραμε στη Eurobank μια κεντρική επιχειρηματική απόφαση, γύρω από την οποία θα χτίσουμε όλη τη δραστηριότητά μας την επόμενη χρονιά. ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ. Από τo 1 δισεκατομμύριο ευρώ φέτος, θα πάμε στην περιοχή των 2 δισ. του χρόνου. Δύο δισ. για να στηρίξουμε τους πελάτες μας, να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις, να βοηθήσουμε τους πολλούς εκείνους που προσπαθούν με κόπο να αντέξουν και, ακόμη, για να χρηματοδοτήσουμε νέα, υγιή επιχειρηματικά σχέδια και κατεξοχήν εκείνα που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές, έχουν γερό business plan, μπορούν να ανοίξουν νέες αγορές και να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.
Διπλάσια ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πιστεύουμε πως κάνουμε το βήμα που μας αναλογεί. Το βήμα αυτό είναι ρεαλιστικό και στηρίζεται στα θεμελιώδη στοιχεία της τράπεζας. Η Eurobank έχει σήμερα το δεύτερο καλύτερο δείκτη ρευστότητας στην Ελλάδα, με δείκτη δανείων προς καταθέσεις κάτω από 100%. Η υψηλή ρευστότητα μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε σήμερα ότι δεν είναι απλώς οι προθέσεις ή οι σχεδιασμοί μας. Είναι οι Δεσμεύσεις μας για το 2015.
Έχουμε καταστρώσει ένα αναλυτικό σχέδιο και δεσμευόμαστε για τη διοχέτευση αυτής της ρευστότητας στην οικονομία. Περίπου 520 εκατομμύρια προς τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, σχεδόν 200 εκατομμύρια για μεγάλα έργα και συγχρηματοδοτήσεις, πάνω από 250 εκατομμύρια για τον τουρισμό και τη ναυτιλία, σχεδόν 200 εκατομμύρια για τη στήριξη των εξαγωγών, στην οποία θα κάνω ειδική αναφορά στη συνέχεια.
Δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε άλλα 450 εκατομμύρια στις μικρότερες επιχειρήσεις, τους μικρομεσαίους, που πιστεύουμε ότι αξιοποιώντας και τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες θα μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή και να δρομολογήσουν την ανάκαμψη της επιχείρησής τους.
Και 400 εκατομμύρια αντιστοιχούν σε χρηματοδοτήσεις ιδιωτών, είτε πρόκειται για στεγαστικά δάνεια, για τα οποία πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση, παρότι η αγορά αυτή παραμένει δύσκολη, είτε για καταναλωτικές και άλλες ανάγκες ιδιωτών. Έτσι, συνολικά προγραμματίζουμε για το 2015 και δεσμευόμαστε σε αυτό, €1,6 δισ. ευρώ χορηγήσεις προς μεγάλες, μεσαίες και µικρές επιχειρήσεις και 400 εκατ. ευρώ για ανάγκες ιδιωτών.
Πρόσθετα σε όλα τα παραπάνω, συμμετέχουμε με € 150 εκατ. νέες χρηματοδοτήσεις στα Προγράμματα Συγχρηματοδότησης ETEAN, EIF, EIB για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτει η Eurobank σε εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς συνεργασίες αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αξιοποιούμε αμέσως το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG), διοχετεύοντας επιπλέον ρευστότητα € 100 εκατ. σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους. Για το σκοπό αυτό υπογράφουμε δύο ισόποσες συμβάσεις και τα κεφάλαια προέρχονται από την γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW και από το ΕΤΕΑΝ, ενεργώντας εκ μέρους της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης αντίστοιχα.
Αναλαμβάνουμε ειδικές και συνολικές πρωτοβουλίες για κλάδους και δραστηριότητες που θεωρούμε ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη:
• Διοχετεύουμε μέρος των κεφαλαίων που ανέφερα παραπάνω σε 800 επιχειρήσεις πελάτες μας ειδικά για την χρηματοδότηση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας
• Μειώνουμε το επιτόκιο της προ-χρηματοδότησης έναντι απλών παραγγελιών ή έναντι ανοίγματος ενέγγυων πιστώσεων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις
• Θεσμοθετούμε ετήσιο συνέδριο εξαγωγών «Eurobank Greek Exports Convention». Το πρώτο θα οργανωθεί την επόμενη εβδομάδα και ελπίζω να είστε και εκεί μαζί μας.
• Επενδύουμε περαιτέρω στη διαδικτυακή εξαγωγική μας πύλη «Exportgate», φέρνοντας σε επαφή 1.500 εξαγωγικές επιχειρήσεις με 30.000 εισαγωγείς, σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως
• Έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένη Μονάδα για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων Τουρισμού.
• Δεσμεύουμε ποσό € 10 εκατ. για να χρηματοδοτήσουμε την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που θα αναδειχθούν μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματά µας «H Ελλάδα Καινοτομεί» και «Egg-enter•grow•go», αλλά και αυτοτελώς
Τέλος, το θέμα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα: τα μη εξυπηρετούμενα χαρτοφυλάκια. Η αντιμετώπιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας με έντονο κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πρώτα από όλα η βασική μας αντίληψη για το θέμα αυτό:
Είµαστε έτοιµοι να επανεντάξουµε σε τροχιά ανάπτυξης τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες πελάτες µας µε ευνοϊκές ρυθµίσεις για τα µη εξυπηρετούµενα δάνειά τους.
Η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» αποτελεί προτεραιότητα και μία από τις αναγκαίες συνθήκες για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε αυτή την προσπάθεια, η Eurobank με αίσθημα ευθύνης, δηλώνει παρούσα. Θα συνεργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις με αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά και τη θέληση να συνεργαστούν, προκειμένου από κοινού να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση.
Παρά τον προαιρετικό χαρακτήρα της ρύθμισης, στην Eurobank θεωρούμε ότι ο επιμερισμός του κόστους της ρύθμισης μεταξύ Τραπεζών και Δημοσίου, δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται πραγματικά μέσα από μία διαδικασία διαφάνειας στοιχείων και συνεργατικότητας, να επωφεληθούν από τα ευεργετήματα του Νόμου και να καταστούν βιώσιμοι. Η επανένταξη χιλιάδων επαγγελματικών και μικρών επιχειρήσεων στην παραγωγική διαδικασία, μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και ειδικότερα στην μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων, την εξομάλυνση της συναλλακτικής συμπεριφοράς και την άρση των στρεβλώσεων της αγοράς, την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των παραπάνω αξίζει να σημειώσουμε ότι από μια αρχική αξιολόγηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, μόνο από το πελατολόγιο της Eurobank, πάνω από 40.000 επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις φαίνεται καταρχήν να πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις ρυθμίσεις του Νόμου.
Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην εξυπηρέτηση των πελατών μας ως προς τις διαδικασίες και την ταχύτητα της διεκπεραίωσής τους, γιατί όλοι ξέρουμε πως πολλές φορές η διαδικασία μπορεί στην πράξη να ακυρώσει μια καλή πρόθεση ή ρύθμιση. Προχωρούμε, λοιπόν, αμέσως.
Έχουμε δημιουργήσει στον ιστότοπό μας (www.eurobank.gr) ειδική ενότητα με την ονομασία «Ρύθμιση χρεών επαγγελματιών και επιχειρήσεων», στην οποία οι πελάτες μας θα μπορούν να ενημερώνονται απλά και με σαφήνεια για τις διατάξεις του νέου Νομοθετικού πλαισίου που ψηφίσθηκε προσφάτως στη Βουλή (Ν.4307/2014), καθώς και να εκδηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις αυτές.
Και φυσικά δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση πελάτη που τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο, σεβόμενοι τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και τις προοπτικές της. Εξάλλου, σας έχουμε πει από καιρό, ότι η βασική αντίληψη της Eurobank για το ρόλο της στο τραπεζικό περιβάλλον του μέλλοντος είναι η διαμόρφωση σχέσεων συνεργασίας με βάθος και χρονικό ορίζοντα με τους πελάτες της.

Συνοψίζω τις βασικές δεσμεύσεις μας για το 2015
• Χρηματοδοτούμε την οικονομία

o Διπλασιάζουμε σε € 2 δισ. τις νέες χρηματοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και ιδιώτες.
o Διαθέτουμε € 150 εκατ. νέες χρηματοδοτήσεις στα Προγράμματα Συγχρηματοδότησης και € 100 εκατ. μέσα από το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG), με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
o Με Νέα Αντίληψη για τη χρηματοδότηση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, διαμορφώνουμε εξατομικευμένες προτάσεις χρηματοδότησης σύμφωνα με την ανάλυση των ιδιαίτερων αναγκών της κάθε μικρής και μεσαίας επιχείρησης, με την υπηρεσία Business Check Up και τον Ειδικό Σύμβουλο.
• Στηρίζουμε την εξωστρέφεια
o Μειώνουμε το επιτόκιο της προ-χρηματοδότησης
o Διοχετεύουμε κεφάλαια σε 800 επιχειρήσεις πελάτες μας ειδικά για την χρηματοδότηση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας
• Υποστηρίζουμε την καινοτομία
o Με δέσμευση € 10 εκατ. για νέες χρηματοδοτήσεις κυρίως μέσω των προγραμμάτων μας «Egg-enter•grow•go» και «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» για την ελληνική επιχειρηματική καινοτομία.
Έτσι, λοιπόν, έμπρακτα, με πρωτοβουλίες και όραµα, ανοίγουµε το δρόµο στην εξέλιξη. Υπεύθυνα για την οικονοµία και την κοινωνία. Αυτή είναι η ευθύνη και η συμβολή μας για να στηρίξουμε την προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία στην τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης που ήδη ξεκίνησε. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει μπει πια στη φάση που θα αποδώσουν καρπούς οι θυσίες των προηγούμενων ετών και με τις Δεσμεύσεις μας για το 2015 είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την προοπτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης