Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση της S&P προκαλεί αναστάτωση στην Κίνα - Το 50% των ομολόγων της θα έπρεπε να αξιολογούνται ως junk!

Έκθεση της S&P προκαλεί αναστάτωση στην Κίνα - Το 50% των ομολόγων της θα έπρεπε να αξιολογούνται ως junk!
Αφήνει υπόνοιες ότι το 50% του κινεζικού χρέους θα μπορούσε να λάβει αξιολόγηση "junk"
Θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα προκαλεί μια νέα έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης  Standard & Poor 's, καθώς φαίνεται ότι στην ανάλυσή της χαρακτηρίζει «junk» ή κερδοσκοπικό το 50% του συνόλου των κρατικών ομολόγων της χώρας.
Στην έκθεσή του, ο οίκος, αναφέρει πως από τις 31 διοικητικές επαρχίες της Κίνας, οι 15 έχουν εκδώσει ομόλογα που πιστωτικά αξιολογούνται «κερδοσκοπικά».
«Μια αισθητή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της, αλλά και μια υποτονική αγορά ακινήτων», βαραίνουν την πιστοληπτική ικανότητα των κινεζικών επαρχιών, σημειώνει  η έκθεση της S&P.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως τρεις τουλάχιστον επαρχίες λαμβάνουν άσχημη πιστοληπτική αξιολόγηση, καθώς παρουσιάζουν «αδύναμη δημοσιονομική διαφάνεια, δημοσιονομική απόδοση και τη θέση ρευστότητας».
Το χρέος των εν λόγω επαρχιών «θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία αξιολόγηση «junk»», σχολιάζουν οι FT σχετικά με την έκθεση της S&P, ωστόσο η ίδια η έκθεση δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ξεκάθαρα.
Τα κινεζικά Μέσα, πάντως, αναφερθήκαν στην έκθεση της S&P, παραθέτοντας ένα απόσπασμα από αυτό και το λογαριασμό των Financial Times, με τίτλους όπως «ο οίκος S&P κακολογεί το χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κίνας» και ο «S&P αναφέρει ότι το ήμισυ των επαρχιακών κυβερνήσεων της Κίνας είναι σε επίπεδο «junk»».
Τέλος, στην έκθεση σημειώνεται πως ακόμη και αυτές που είναι υγιείς από δημοσιονομική άποψη αντιμετωπίζουν κινδύνους., καθώς  «εάν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι αργή, η πιστοληπτική ικανότητα πολλών κυβερνήσεων θα μπορούσε να αποδυναμώσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης