Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικ.): Δημοσιονομική ισορροπία, φορολογική συμμόρφωση και αναπτυξιακή πολιτική τα τρία κλειδιά για φοροελαφρύνσεις

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικ.): Δημοσιονομική ισορροπία, φορολογική συμμόρφωση και αναπτυξιακή πολιτική τα τρία κλειδιά για φοροελαφρύνσεις
Τους τρεις άξονες για την βελτίωση του φορολογικού συστήματος έθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, από το βήμα του συνεδρίου Athens Law Forum on Taxation
«Η ελληνική οικονομία λειτουργεί καλύτερα εφόσον έχουμε χαμηλή φορολογία», παραδέχτηκε ο Γιώργος Μαυραγάνης, υφυπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Athens Law Forum on Taxation, θέτοντας παράλληλα τις τρεις προϋποθέσεις για την βελτίωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος.
Τα τρία κλειδιά που θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε μία καλύτερη φορολογική πολιτική, αλλά και φορελαφρύνσεις για τους πολίτες είναι: η δημοσιονομική ισορροπία, η φορολογική συμμόρφωση και η ολοκληρωτική μετάβαση σε μία εποχή ανάπτυξης.
Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι απαιτείται μια ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και η παραμονή της χώρας σε τροχιά δημοσιονομικής ισορροπίας, με την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της μετάβασης σε μια εποχή ολοκλήρωσης.
«Θέλουμε να πετύχουμε» μια χαμηλότερη φορολογία, ανέφερε ο υφυπουργός, με την παράλληλη πάταξη όλων των πρακτικών που ζημιώνουν και επιβαρύνουν το φορολογικό σύστημα και τους Έλληνες πολίτες.
Η πολυνομία, η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία και η ελλιπής στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών φρενάρουν την ανάπτυξη της χώρας, συμφώνησαν και πολλοί σύνεδροι με τον υφυπουργό, καθώς αποτελούν τροχοπέδη στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης