Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενισχύουν την οικονομική και στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία

ΗΠΑ: Ενισχύουν την οικονομική και στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία
Ζητούν και από άλλες χώρες και οργανισμούς να στηρίξουν τη χώρα
Στα πλάνα του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama, φαίνεται ότι είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, με τον Obama να ευελπιστεί πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τα απαιτούμενα για αυτόν τον σκοπό κεφάλαια, στον προϋπολογισμό του 2015.
Την είδηση έδωσαν ση δημοσιότητα αξιωματούχοι των ΗΠΑ μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου Joe Biden στο Μαρόκο, την Ουκρανία και την Τουρκία.
Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε, μάλιστα, στους δημοσιογράφους πως οι Ουκρανοί είναι απογοητευμένοι επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προέβησαν σε υποσχέσεις παροχής επιθετικών όπλων, γνωρίζοντας ότι αυτή η δέσμευση θα μπορούσε να προκαλέσει μια σκληρή αντίδραση από τη Μόσχα.
Επιπλέον, δεν προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με τα αμυντικά συστήματα που έχουν δώσει στην Ουκρανία, όμως ανέφεραν ότι θα ενισχύσουν τις παροχές τους και με νέα όπλα, τα οποία αν και κατατάσσονται στα αμυντικά όπλα, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διευρύνουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία στον τομέα της ασφάλειας, ενώ τα πρώτα ραντάρ για την ανίχνευση θέσεων του εχθρού έχουν ήδη παραδοθεί.
Περίπου 100 εκατ. δολάρια έχουν διαθέσει μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ για την στήριξη της Ουκρανίας, ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί με δεκάδες εκατομμύρια για την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών.
Η εν λόγω προβλεπόμενη χρηματοδότηση είναι υπό εξέταση από το Κογκρέσο, είπε ο αξιωματούχος, ενώ συμπλήρωσαν ότι βοήθεια πρέπει να παράσχουν και άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμοί, όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς δεν μπορούν από μόνες τους οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ένα επαρκές ποσό στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης