Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Η Μoody's δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 28/11, λόγω πολιτικού ρίσκου

Commerzbank: Η Μoody's δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 28/11, λόγω πολιτικού ρίσκου
Η Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα, κατά δύο βαθμίδες, σε Caa1 μόλις στις αρχές του περασμένου Αυγούστου
Απίθανο χαρακτηρίζει η Commerzbank το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's την ερχόμενη Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένεται να δημοσιοποιήσει τη σχετική έκθεσή του για την αξιολόγηση και πορεία της ελληνικής οικονομίας, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.
"Η Moody's δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα", προβλέπουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα 6σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Sunrise".
Όπως επισημαίνει η Commerzbank, ο οίκος Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα, κατά δύο βαθμίδες, σε Caa1, πρόσφατα, μόλις στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.
"Αν ληφθεί υπόψιν η πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα, αναφορικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη μορφή της οικονομικής βοήθειας που θα λάβει η χώρα, η Moody's δεν πρόκειται να αναβαθμίσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας", προβλέπει η γερμανική τράπεζα.
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Commerzbank εκτιμά πως η Moody's δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα την Παρασκευή και συγκεκριμένα δεν θα μπει στον κόπο να δημοσιοποιήσει καν μια έκθεση για την ελληνική οικονομία...
"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας συνεχίζονται" σημειώνει, στη συνέχεια της έκθεσής της, η γερμανική τράπεζα.
"Μέχρι στιγμής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, δεν τα έχει καταφέρει...
Έχει αποτύχει να πείσει την τρόικα πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας", καταλήγει η Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης