Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο ΣτΕ προσέφυγαν δύο δήμοι της Αθήνας - Διεκδικούν την ακύρωση της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου

tags :
Στο ΣτΕ προσέφυγαν δύο δήμοι της Αθήνας - Διεκδικούν την ακύρωση της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου
Στο ΣτΕ οι δήμοι Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Εναντίον της αξιοποίησης των εκτάσεων του παραλιακού μετώπου, μήκους 80 χιλιομέτρων, προσέφυγαν οι δήμοι Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Αλίμου.
Ειδικότερα, οι δύο δήμοι της Νοτίου Αθήνας και 80 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας την ακύρωση της αξιοποίησης των εκτάσεων και των ακινήτων του παραλιακού μετώπου, το οποίο εκτείνεται από το ΣΕΦ έως το ακρωτήριο του Σουνίου.
Ας σημειωθεί πως οι εκτάσεις και τα ακίνητα έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου.
Κατά την προσφυγή τους, οι δύο δήμοι επισημαίνουν πως σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που είναι στη δημοτική περιφέρειά τους, για συνταγματικούς, νομολογιακούς και νομοθετικούς περιορισμούς, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, η εκποίηση και αξιοποίησή τους, ενώ ορισμένα από αυτά προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.
Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν, αραβιάζονται τα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος, όπως παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας (π.χ. νόμος 2971/2001 που προστατεύει τον αιγιαλό), ενώ παραβιάζονται, όπως σημειώνουν, και οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης