Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η ψηφιοποίηση φέρνει απολύσεις στον τραπεζικό όμιλο της Ολλανδίας

ING: Η ψηφιοποίηση φέρνει απολύσεις στον τραπεζικό όμιλο της Ολλανδίας
Οι απαίτησεις των πελατών στην τεχνολογική εποχή είναι διαφορετικές σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ING 
Η ολλανδική τράπεζα ING ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της περικοπής του κόστους λειτουργίας, αλλά και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της θα προβεί σε κατάργηση περίπου 1,7 χιλ. θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, που αφορούν, κυρίως, την εξυπηρέτηση των πελατών.
Η ψηφιακή τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως φαίνεται και στις τραπεζικές μας συναλλαγές, με… παράπλευρη απώλεια μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα.
Η ING δήλωσε ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα είναι «ως επί το πλείστον στην έδρα της ING Λιανικής Τραπεζικής, στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση και στις υπηρεσίες πληροφορικής».
Στα άμεσα σχέδια της τράπεζας είναι η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών της, με στόχο να γίνεται η εξυπηρέτηση των πελατών μέσω των ψηφιακών καναλιών.
Με αυτό τον σκοπό η τράπεζα θα δεσμεύσει 320 εκατ. ευρώ κατά το δ’ τρίμηνο του 2014, ενώ θα μειώσει και τον αριθμό των θέσεων που απασχολούνται από εξωτερικούς προμηθευτές κατά 1.075.
Η τράπεζα αναμένει να εξοικονομήσει 270 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2018 και μετά, ως αποτέλεσμα των περικοπών.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ralph Hamers ανέφερε ότι οι αλλαγές προκύπτουν από τον τρόπο που οι πελάτες λειτουργούν στην εποχή των φορητών υπολογιστών και των smartphones:

«Οι πελάτες χρησιμοποιούν μια σειρά από κανάλια για τις τραπεζικές ανάγκες τους και περιμένουν οι τραπεζικές τους ανάγκες να καλύπτονται με τον τρόπο που θέλουν, όταν το θέλουν και με έναν συνεπή, αξιόπιστο, σαφή και εύκολο τρόπο.

... Δυστυχώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εργασίας θα επηρεάσει πολλοί από τους υπαλλήλους μας. Εμείς θα κάνουμε το παν για να αξιοποιήσουμε το ιστορικό μας, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που πλήττονται να βρουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης».

www.bankignnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης