Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη για την αγορά ομολόγων η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας

Ανήσυχη για την αγορά ομολόγων η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας
Σε πρόσφατη έκθεσή της προειδοποίησε για την «υπερβολική αναζήτηση αποδόσεων»
Τα χαμηλά επιτόκια και η χαμηλή μεταβλητότητα έχουν οξύνει την επιθυμία για επενδύσεις, ωστόσο όσο περισσότερο διατηρηθούν τα χαμηλά επιτόκια, «τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για υπερβολές σε κάποια τμήματα της αγοράς», σημειώνει η Claudia Buch, αντιπρόεδρος της Bundesbank, δηλαδή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.
Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Bundesbank προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από την «υπερβολική αναζήτηση αποδόσεων» στα εταιρικά και τα κοινοπρακτικά ομόλογα.
Ειδικότερα, αναφέρεται πως τα «σημάδια της υπερβολικής αναζήτησης αποδόσεων είναι ιδιαίτερα εμφανή στην αγορά εταιρικών ομολόγων και κοινοπρακτικών δανείων», ενώ συμπλήρωσε πως «μια έντονη και απότομη αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στα κέρδη των τραπεζών».
Και μπορεί «ένα απομονωμένο σοκ στα επιτόκια να είναι απορροφήσιμο από τις γερμανικές τράπεζες» και τα η απομόχλευση της Bundesbank να είναι επιτυχής, ωστόσο τα κέρδη της είναι αδύναμα και «σε μακροπρόθεσμη βάση, οι γερμανικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα κέρδη τους, προκειμένου να είναι σε θέση να συγκρατήσουν το δικό τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης