Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα – Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα – Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στον προϋπολογισμό
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 αύριο το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.
Σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 το πρωί, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό».
«Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, ΠΟΥ μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό, που καθιστούν τους εργαζόμενους τα μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε μνημονιακό μέτρο που υποτιμά τη ζωή μας. Είμαστε απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές, οι οποίες ανακυκλώνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και μετατρέπουν την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ Κάνει λόγο για «ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των νέων».
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η αυριανή απεργία θα πρέπει να αποτελέσει απάντηση μεταξύ άλλων «στο νέο σχέδιο απολύσεων και διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα, στην πολιτική πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου και στη νέα απομείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει με την ψήφιση του νέου μισθολογίου που επιχειρείται να συνδεθεί είτε με το πρόσχημα της εξίσωσης των μισθών σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, είτε με το τέχνασμα της αξιολόγησης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης