Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέφυγε την ύφεση η Βραζιλία - Στο +0,1% το ΑΕΠ του γ' τριμήνου του 2014

Απέφυγε την ύφεση η Βραζιλία - Στο +0,1% το ΑΕΠ του γ' τριμήνου του 2014
Το β' τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ της Βραζιλίας είχε συρρικνωθεί κατά 0,6%
Κατά 0,1% ενισχύθηκε το ΑΕΠ της Βραζιλίας το γ’ τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση της βραζιλιάνικης οικονομίας κατά 0,2%, εντούτοις είναι πολύ θετικά νέα για τον προσφάτως διορισμένο υπουργό Οικονομικών, Joaquim Levy.
Και αυτό, διότι η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασε την ύφεση, έστω και οριακά, ενώ μόλις το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ της χώρας είχε υποχωρήσει κατά 0,6%.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, στοιχεί που καταδεικνύει τα βαθειά ύφεση στην οποία είχε πέσει η Βραζιλία.
Αναλυτικότερα, οι κυβερνητικές δαπάνες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1,3%, εξισορρόπησαν την μείωση 0,3% των καταναλωτικών δαπανών και έδωσαν ώθηση στην εθνική οικονομία.
Ο Levy, οποίος διορίστηκε μόλις χθες, Πέμπτη, υποσχέθηκε να τακτοποιήσει το χρέος της Βραζιλίας ως προς το ΑΕΠ και «να δημιουργήσει τη βάση για την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης