Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 25% των Ρώσων θεωρούν ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο Β’ Ψυχρός Πόλεμος

Το 25% των Ρώσων θεωρούν ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο Β’ Ψυχρός Πόλεμος
Το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ένας δέυτερος Ψυχρός Πόλεμος, μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, είναι θέμα χρόνου 
Το 25% των Ρώσων, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, απάντησαν ότι έχει ήδη ξεσπάσει ο Β’ Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό κατηγορεί την ΕΕ και τις ΗΠΑ για την επιστροφή στις…κρύες ημέρες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που δόθηκαν, σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, τρεις στους δέκα Ρώσους πολίτες θεωρούν ότι αν και δεν έχει ξεσπάσει ακόμα, ο Ψυχρός Πόλεμος είναι προ των πυλών.
Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο της Ρωσίας, καθώς θεωρούν ότι ο Vladimir Putin είναι ικανός να αναθερμάνει τις διεθνείς σχέσεις και να αλλάξει το γεωπολιτικό σκηνικό.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης πιθανότητας ενός ψυχρού πολέμου ανήλθε στις 70 μονάδες τον Νοέμβριο, από 36 μονάδες τον Μάρτιο του 2014 και -10 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2013.
Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1,6 χιλ. Ρώσοι πολίτες, από 46 περιοχές, με αντικείμενο μελέτης τις πιθανότητες επανάληψης μιας παγκόσμιας αντιπαράθεσης, αντίστοιχη με αυτήν αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης