Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Θα εξασφαλίσουμε τις ευκαιρίες για την αποφοίτηση των εγκλείστων

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Θα εξασφαλίσουμε τις ευκαιρίες για την αποφοίτηση των εγκλείστων
Η δημοκρατία δεν εκδικείται, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας
Tο υπουργείο Παιδείας θα εξασφαλίσει την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή των εγκλείστων, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο ζήτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και περίπου 21 ημέρες και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, «η δημοκρατία δεν εκδικείται».
Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «ως υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μία ευκαιρία στη ζωή είναι και αυτή, όλα πήγαν καλά, κάποιοι νέοι πέτυχαν».
Πρόσθεσε δε, ότι «θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους, είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου είναι αυτό δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος, για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια».
«Η δημοκρατία δεν εκδικείται», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων από τον Ρωμανό και διευκρίνισε σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας στον Ρωμανό, ότι οι εκπαιδευτικές άδειες για κρατούμενους χορηγούνται «αποκλειστικά» με απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίουκαι όχι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης