Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Αναβάθμισε σε Α την αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό outlook

Standard and Poor's: Αναβάθμισε σε Α την αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό outlook
Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων της Ιρλανδίας αντανακλά την πεποίθηση του οίκου πως η χώρα εμφανίζει πλέον στέρεες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης
Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας, σε Α, από Α- προηγουμένως, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Σταθερό το outlook.
Eιδικότερα, ο οίκος:
- Αναβάθμισε σε Α, από Α- προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ιρλανδίας
- Αναβάθμισε σε Α-1, από Α-2 προηγουμένως, τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ιρλανδίας.
Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων της Ιρλανδίας αντανακλά την πεποίθηση του οίκου πως η χώρα εμφανίζει πλέον στέρεες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, η εκτέλεση του ιρλανδικού προϋπολογισμού κινείται εντός τροχιάς, τάση η οποία εκτιμάται πως θα διατηρηθεί.
Η S&P προβλέπει συνέχιση της πτωτικής πορείας του ιρλανδικού δημοσίου χρέους, τοποθετώντας το στα επίπεδα του 103,5% του ΑΕΠ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014 και στα επίπεδα του 91,4% του ΑΕΠ μέχρι τα τέλη του 2017.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ιρλανδικής οικονομίας, ο οίκος τοποθετεί τις προβλέψεις του στο +3,7% σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, κατά μέσο όρο, για την τριετία 2014 - 2016.
Ταυτόχρονα προβλέπει παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα του 4,8% του ΑΕΠ έως το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης