Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις πανεπιστημιακές σπουδές καταδίκων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις πανεπιστημιακές σπουδές καταδίκων
Θα κατατεθεί και ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων δι αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως
Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο.
Όπως είχε σημειώσει την Τετάρτη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους, γι αυτό θα κατατεθεί και ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων δι αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
«Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά, ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του» είχε τονίσει ο υπουργός, ενώ ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό είπε: «Τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί».
Ο κ. Αθανασίου είχε διευκρινίσει ότι σε περιπτώσεις εργαστηρίων, που απαιτείται φυσική παρουσία, θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης